Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ: Έκκληση της ΕΙΝΑΠ για το «αίσχος των ράντζων» – Τι ζητάει από τον υπ. Υγείας

  • Iatropedia
ΑΤΤΙΚΟΝ
Με σημερινή της ανακοίβωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) φέρνει στο προσκήνιο τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αττικόν και παραθέτει συγκεκριμένες απαιτήσεις της προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ για το Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επανέρχεται για μία ακόμη φορά στην επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα για το αίσχος των ράντζων στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις από τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων του νοσοκομείου κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Αντίθετα επαναλαμβάνονται διαχρονικά και συστηματικά, «ερήμην» των εκπροσώπων των εργαζομένων, πρακτικές επέκτασης ή αλλαγής των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου που επιδεινώνουν του οξύτατο πρόβλημα νοσηλείας ασθενών σε ράντζα.

Προ έτους το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ  κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία μετά από πρόταση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας είχε προχωρήσει σε διπλασιασμό των κλινών της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου η οποία λειτουργεί με προγραμματισμένα περιστατικά σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής που συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα το επικίνδυνο φαινόμενο νοσηλείας καρδιοπαθών ασθενών σε ράντζα και απαίτησε  την ανάκληση της απόφασης αυτής. Έκτοτε καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενώ το πρόβλημα παραμένει,  επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, νέα μείωση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της νοσηλείας καρδιοπαθών σε ράντζα.

Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ράντζων, λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις των εργαζομένων, ενώ είναι αυτονόητη η ανάγκη  ακύρωσης της προ έτους επικίνδυνης για τους καρδιοπαθείς ασθενείς απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου για επέκτασης της θωρακοχειρουργικής κλινικής σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης και εξουθένωσης του προσωπικού του νοσοκομείου.
  • Την απορρόφηση μέρους των ράντζων σε κλίνες που παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές.
  • Να ανοίξουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αναμονή των νοσηλευόμενων για χειρουργική επέμβαση.
  • Να λειτουργήσει άμεσα ο Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου.
  • Να ξαναλειτουργήσει το Λοιμωδών σαν σύγχρονο εξοπλισμένο νοσοκομείο.

Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του νοσοκομείου στη γενική εφημερία με αντίστοιχη μέριμνα για επαρκή στελέχωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν