Νοσοκομείο «Αττικόν»: Χαλασμένος ο αξονικός και το ακτινολογικό μηχάνημα σε μέρα εφημερίας – Απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών!

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο "Αττικόν"
Εφημερία με χαλασμένο αξονικό τομογράφο και ακτινολογικό μηχάνημα κάνει αυτήν την ώρα το Νοσοκομείο "Αττικόν", σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων.

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται αυτή τη στιγμή οι ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς είναι χαλασμένα δύο διαγνωστικά μηχανήματα αιχμής: ο αξονικός τομογράφος και το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ

Αποτέλεσμα; Οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να μεταφέρουν τους ασθενείς από τα ΤΕΠ σε άλλο σημείο του νοσοκομείου και μέσα στον καύσωνα, ώστε να υποβάλλονται στις επείγουσες διανγωστικές τους εξετάσεις, δηλαδή σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία.

«Αυτήν την ώρα που εφημερεύει το νοσοκομείο και γίνεται χαμός από ασθενείς και επείγοντα περιστατικά και υπάρχει αναμονή που φτάνει ακόμη και 10 ώρες για να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμών του Τμήματος Επειγόντων είναι χαλασμένος. Και το ακτινολογικό μηχάνημα και ο αξονικός. Με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται μέσα στον καύσωνα από τους λιγοστούς τραυματιοφορείς – υπάρχουν μόλις 4 για όλο το νοσοκομείο – πάνω από 300 μέτρα, κάνοντας τον γύρω του νοσοκομείου, για να κάνουν τις εξετάσεις τους», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε επίσης: Πολάκης: «Νοσηλεία κι ας είναι και σε ράντζα…», λέει για τις εικόνες της ΠΟΕΔΗΝ από το «Αττικόν»

ΠΟΕΔΗΝ: «Το ακτινολογικό χαλάει συνεχώς – Εκτός λειτουργίας και ο μαγνητικός τομογράφος»

Πριν από δύο μέρες ο Διοικητής του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή του, δικαιολόγησε την εικόνα με τα ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο, λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος: «Βγήκε ο Διοικητής και είπε ότι δεν τρέχει τίποτα, που οι ασθενείς ταλαιπωρούνται. Το ίδιο αδιαφόρησε και με τους τραυματιοφορείς σήμερα που πήγαν και διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία τους να μεταφέρουν τους αρρώστους 300 μέτρα μέσα στη ζέστη με τα φορεία. Επιβεβαιώνονται όλα αυτά που έχουμε πει για το «Αττικό» Νοσοκομείο, ότι οι ασθενείς υφίστανται διαρκή ταλαιπωρία όταν επισκέπτονται τα Επείγοντα στις εφημερίες. Δεν είναι επιλογή τους, όπως είπε η διοίκηση, αλλά αναγκαιότητα όταν αντιμετωπίζουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας».

Δείτε επίσης: «Πόλεμος» στο Αττικόν με τα ράντζα – Εικόνες ντροπής!

Η ΠΟΔΗΝ θυμίζει ότι και ο μαγνητικός τομογράφος του «Αττικόν» είναι χαλασμένος επί 3 χρόνια: «‘Εχουμε επισημάνει πολλές φορές τις βλάβες του αξονικού και μαγνητικού του ΤΕΠ και δεν έχει βρεθεί λύση».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν