«Πόλεμος» στο Αττικόν με τα ράντζα – Εικόνες ντροπής!

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικόν
Άλλη μία συνηθισμένη εικόνα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Του νοσοκομείου "Αττικόν". Ράντζα διάσπαρτα σε όλο το νοσοκομείο. Εξω από τους θαλάμους των κλινικών, στους διαδρόμους και σε κάθε γωνιά που μπορεί να χωρέσει έστω κι ένα φορείο. Τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ.

«Αττικόν» μετά την εφημερία. Η γνώριμη πλέον εικόνα, από τη μονάδα βραχείας νοσηλείας. Ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα για πάνω από 24 ώρες, ενώ κανονικά από τη συγκεκριμένη μονάδα παίρνουν εξιτήριο μέχρι το τέλος της ημέρας.

Σύμφωνα με πάγια πρακτική του νοσοκομείου τα ράντζα αναπτύσσονται αρχικά εκεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας, για να προωθηθούν στη συνέχεια στους θαλάμους. Ομως, παρ’ ότι οι ασθενείς στοιβάζονται στους διαδρόμους από χθες και μέχρι σήμερα, παρέμεναν εκεί, χωρίς να προωθηθούν σε θαλάμους.

Η εφημερία του «Αττικόν» σε νούμερα

  • 700 προσελεύσεις,
  • 160 εισαγωγές,
  • 100 ράντζα

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε χαρακτηρίσει τα ράντζα «παροδικό φαινόμενο», αποδεικνύεται τελικά ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Μιλώντας στο iatropedia.gr o Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχολιάζει: «Ωρες μετά την εφημερία και 100 ράντζα είναι διάσπαρτα στο «Αττικό» νοσοκομείο. Αυτό δείχνει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, την έλλειψη πρωτοβάθμιας υγείας και την έλλειψη ικανού αριθμού κλινών, που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση. Η κυβέρνηση προσπαθούσε να μας πείσει τον χειμώνα ότι ήταν ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, λόγω της γρίπης. Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μόνιμο φαινόμενο», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει ότι «Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει καθόλου ότι είμαστε πρώτοι με πάνω από 1.600 νεκρούς τον χρόνο, στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις».

Δείτε τις εικόνες της ντροπής:

Αττικον