Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Στο πλευρό των υπαλλήλων καθαριότητας οι νοσοκομειακοί γιατροί

  • Iatropedia newsroom
Άγιος Σάββας
Την στήριξή τους στους εργαζομένους καθαριότητας του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά αντιδρούν στην απόλυση δεκάδων εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», καταγγέλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει πως είναι στο πλευρό των εργαζόμενων συμβασιούχων και του σωματείου, στην μάχη που δίνουν για να μην απολυθούν οι 58 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΙΝΑΠ, ενώ η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί να δώσει τρίμηνη παράταση όλων των ΣΟΧ μέχρι τις 31 Μάρτη, η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και θέλει από τις 9 Φλεβάρη να παραδώσει την καθαριότητα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» σε εργολάβο μετά από 7 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους για μονιμοποίησεις συμβασιούχων

Κινητοποιούνται σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν πως η «βιαστική» αυτή απόφαση αποτελεί μια προσπάθεια «να διαλύσουν ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις στα δημόσια νοσοκομεία μαζί και τον συνδικαλισμό, προχωρώντας ταυτόχρονα στην ιδιωτικοποίηση όλο και μεγαλύτερου κομματιού της Δημόσιας Υγείας«. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η καλύτερη λύση δεν είναι οι εργολάβοι, αλλά οι προσλήψεις προσωπικού και η μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων «που τα κράτησαν όρθια, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, την περίοδο της πανδημίας».

«Δεν θα τους αφήσουμε. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τη συστράτευσή μας στο πλευρό τους για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, για την μονιμοποίηση όλων«, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι καθαριότητας στο προαύλιο του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν το επόμενο διάστημα.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI