Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους για μονιμοποίησεις συμβασιούχων

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Άγιος Σάββας
Βασικό αίτημα του συλλόγου εργαζομένων είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων μεταξύ αυτών και φυλάκων.

Με σχετικές του αναρτήσεις στο Facebook ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» ενημερώνει για τις αιτίες των σημερινών κινητοποιήσεων:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων με ανακοίνωσή του ζητά τη μονιμοποίηση των ΣΟΧ μεταξύ αυτών και εργαζομένων στη φύλαξη και μαζικές προσλήψεις στην Υγεία. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και στο παράρτημα Κ.Η.Ν. εργάζονται 19 άτομα εκ των οποίων οι 4 είναι επικουρικοί εργαζόμενοι που με την τροπολογία που ψηφίστηκε πήραν παράταση εργασίας μέχρι 31/12/2023.

Από τους 15 φύλακες με ΣΟΧ η πλειοψηφία τους εργάζεται στο νοσοκομείο μας 10 και πλέον χρόνια έχοντας αποκτήσει μια πολύτιμη εμπειρία τόσο στις κτιριακές υποδομές όσο και στην ιδιαιτερότητα των ασθενών του νοσοκομείου, στην λειτουργία και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Οι συνάδελφοι, παρά την χρόνια εμπειρία είναι κολλημένοι στο Μισθολογικό Κλιμάκιο 1 (το κατώτερο δηλαδή), χωρίς καμία προοπτική ανέλιξης με βάση το ισχύον σύστημα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές: https://www.ertnews.gr και Facebook