Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»: Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ βάζει … τάξη στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο

  • Γιάννα Σουλάκη
Πάτρας
Την παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη προκάλεσαν οι καταγγελίες για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας "Άγιος Ανδρέας". Καθώς η διασπορά προκλήθηκε από συνοδό ασθενούς, ο κ. Καρβέλης τόνισε κατηγορηματικά μετά από πολύωρη σύσκεψη με τον διοικητή, ότι δεν θα ξαναμπεί συνοδός στο νοσοκομείο χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test.

Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης το βράδυ της Τρίτης μετά τις καταγγελίες για ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων, κατέληξαν ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση ο ιός μεταδόθηκε από συνοδό ασθενούς. Έτσι, ελήφθησαν αποφάσεις για το πως θα αντιμετωπιστεί άμεσα η συρροή περιστατικών στο νοσοκομείο, στο οποίο νόσησαν 4 ασθενείς, 4 συνοδοί ασθενών και ένας γιατρός.

Δείτε επίσης:  Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού – «Δεν τηρούνται τα μέτρα» λένε οι εργαζόμενοι

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της Α Παθολογικής ώστε να απολυμανθεί ο χώροςκαι να γίνει rapid τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους συνοδούς που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα, διέθεσε στο νοσοκομείο ακόμη 2.000 rapid τεστ, τονίζοντας ότι έλεγχοι θα γίνουν σε όλο το προσπωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Καρβάλη, τα rapid test που έγιναν στους συνοδούς που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στους θαλάμους, βγήκαν όλα αρνητικά.

«Οι εντολές μας είναι ξεκάθαρες. Δεν επιτρέπουμε την παρουσία συνοδού στα δωμάτια. Όμως, είπαμε να κάνουμε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις σε ασθενείς που χρήζουν φροντίδας από συνοδούς. Όμως, δεν θα μπαίνει κανένας συνοδός χωρίς να έχει κάνει πρώτα rapid test, όπως επίσης, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και τα μέτρα προστασίας και από το προσωπικό του νοσοκομείου», σημείωσε ο κ. Καρβέλης, μιλώντας στο tempo24.news.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ήδη έχει δώσει εντολή να βρίσκεται σε ετοιμότητα και η Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, εάν χρειαστεί να νοσηλεύει νέους ασθενείς.

«Είμαστε βέβαιοι, ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε περίπου δύο ημέρες θα έχει «κλείσει» το θέμα της διασποράς του ιού», κατέληξε.

Πηγή: tempo24.news