Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού – «Δεν τηρούνται τα μέτρα» λένε οι εργαζόμενοι

  • Γιάννα Σουλάκη
Πάτρας
Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο "'Αγιος Ανδρέας" Πάτρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τέσσερις ασθενείς, τέσσερις συνοδοί ασθενών και ένας γιατρός μολύνθηκαν από επισκέπτη - συνοδό ασθενούς. "Δεν τηρούνται τα μέτρα στο νοσοκομείο", καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Την περασμένη Παρασκευή (15/1) συνοδός ασθενούς που νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ειδοποίησε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Κατά την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκε ότι είχαν μολυνθεί τέσσερις ασθενείς από τον ίδιο θάλαμο, αλλά και τον διπλανό, ακόμη τέσσερις συνοδοί ασθενών, αλλά και ένας γιατρός της Παθολογικής Κλινικής.

Μία 44χρονη ασθενής, από αυτούς που προσβλήθηκαν από τον ιό, εμφάνισε, μάλιστα επιδείνωση και μεταφέρθηκε αρχικά στην κλινική κορονοϊού. Στη συνέχεια, όμως, η άτυχη 44χρονη γυναίκα χρειάστηκε να μπει σε μηχανική υποστήριξη της απαπνοής και διασωληνώθηκε. Οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως, δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»: «Ελεύθερη η είσοδος επισκεπτών παρά τα πρωτόκολλα Covid-19»

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι με ευθύνη της Διοίκησης δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας από τη νόσο Covid. Στο κτίριο του νοσοκομείου -εν αντιθέσει με άλλα νοσοκομεία- επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος επισκεπτών, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί τεστ κορονοϊού, όπως προβλέπεται σε όλα τα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι καλούν τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, που «έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα», όπως λένε, να παρέμβει άμεσα και σε επιστολή τους, επιρρίπτουν ευθύνες στον Διοικητή του Νοσοκομείου, για τη μη τήρηση των μέτρων.

Στην επιστολή, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η διασπορά στο τμήμα είναι ξεκάθαρο ότι είναι μεγάλου βαθμού και οι συνοδοί συνεχίζουν να περνάνε ελεύθερα την είσοδο κι εμείς χωρίς αντίδραση παθητικά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τμήματος!!! Φωνάζαμε από πριν αλλά δεν μας υπολογίζει κανένας. Δεν ακουγόμαστε πουθενά. Είμαστε εκεί μόνο για τις βάρδιες. Πρέπει να πεθάνουμε; Που είναι η Διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό; Η αδιαφορία στο μεγαλείο της», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.