Νοσοκομειακοί γιατροί: Καταγγέλλουν διοικήσεις ΥΠΕ για αυταρχική συμπεριφορά και «εντέλλεσθε» για υπερεφημέρευση

  • Iatropedia newsroom
ΟΕΝΓΕ
Πυκνώνουν διαρκώς οι καταγγελίες από γιατρούς Κέντρων Υγείας για αυταρχική και έκνομη συμπεριφορά διοικήσεων ΥΠΕ, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ).

Πυκνώνουν οι εντολές για υπερεφημέρευση και διαρκείς μετακινήσεις και μάλιστα με αυταρχικές μεθόδους, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι πρόσφατες καταγγελίες από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Γυθείου Λακωνίας για έκνομα «εντέλλεσθε» υπερεφημέρευσης και από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ψαχνών Ευβοίας για «εντέλλεσθε» μετακίνησής τους στην Σκύρο «λόγω ελλείψεων και αναγκών».

Μάλιστα οι συνάδελφοι του Κ.Υ Ψαχνών, με κάλυψη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας, πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 3/3 στην οποία θα παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ.

«Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους και καλύπτουμε τις όποιες αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Απαιτούμε από τις διοικήσεις της 5 ης και 6 ης ΥΠΕ να αναιρέσουν αμέσως τα έκνομα «εντέλλεσθε». Απαιτούμε τη στελέχωση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό», σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.