Νομοθετική ρύθμιση για τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως ενημερώσει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει κατατεθεί στη Βουλή Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών με θέμα την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος της επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων από τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει αναπτύξει ένα πλέγμα συνδικαλιστικών, επιστημονικών, νομικών και πολιτικών πρωτοβουλιών για την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, την συμμετοχή των Εργαζομένων στην αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού, την υπεράσπιση των εργασιακών και λειτουργικών δικαιωμάτων του συνόλου των υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., την προβολή της διαχρονικής προσφοράς μας στη Δημόσια Υγεία, καθώς και την επίλυση οικονομικών εκκρεμοτήτων του Οργανισμού προς τους Εργαζομένους που σχετίζονται με νόμιμη και δεδουλευμένη εργασία.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, διαμορφώνεται ένα θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης και προώθησης των δίκαιων αιτημάτων των Εργαζομένων στο υψηλότερο δυνατό νομοθετικό και νομικό επίπεδο, με την απαραίτητη εξειδικευμένη τεκμηρίωση σε θέματα Εργατικού Δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, σας γνωρίζουμε ότι έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων η υπ. αριθμ. πρωτ. Ερωτήσεων 7919/4-8-2016 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών με θέμα την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος της επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων από τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τονίζουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες για την ρύθμιση παρόμοιων προβλημάτων αναζήτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών έχουν αναληφθεί σε δεκάδες άλλους οργανισμούς και φορείς, γεγονός που εμπίπτει στην Συνταγματική Αρχή της Ισότητας των Εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, με το υπ.αρ.πρωτ.: 13660//5-8-2016 έγγραφο, το Σωματείο Εργαζομένων αιτήθηκε προς το Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αφενός να τοποθετηθεί εγγράφως προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης του ανακύψαντος ζητήματος, αφετέρου να αποστείλει έγγραφο προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων) με το οποίο να ενημερώνει για την εν εξελίξει Κοινοβουλευτική διαδικασία και ως εκ τούτου να αιτείται την μη αποστολή απάντησης επί των Αντιρρήσεων που το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝ.Ο. έχει καταθέσει, έως ότου διευκρινιστεί η Κοινοβουλευτική έκβαση.

Συνεχίζουμε την μεθοδική και αποτελεσματική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του συνόλου του προσωπικού του Οργανισμού και την προώθηση της ίσης μεταχείρισης των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με τους υπόλοιπους εργαζομένους της χώρας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων

Η Γενική Γραμματέας                                                                                                     Ο Πρόεδρος

Καμολίνου Ελισάβετ                                                                                                      Πουλής Σταμάτης