Νομοσχέδιο ΕΟΠΥΥ με καθυστερήσεις και αγκάθια! Γιατροί: «Συνεχίζουμε μέχρι τέλους»!

  • Iatropedia
Με καθυστέρηση θα κατατεθεί το νομοσχέδιο Άδωνι Γεωργιάδη για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ ενώ οι γιατροί δίνουν την τελευταία τους μάχη πριν τη διαθεσιμότητα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε… γεφύρι της Άρτας έχει αποδειχθεί τελικά το περιβόητο νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ, καθώς αναμένεται να κατατεθεί με άλλη μία καθυστέρηση πιθανώς στο τέλος της εβδομάδας, μετά τις αλλαγές που πρέπει να ενσωματώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης λόγω των διαμαρτυριών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο και δεν αλλάζει καθώς υπάρχει συμφωνία και με το ΠΑΣΟΚ είναι η σχέση εργασίας «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Γι αυτό και ο Άδωνις Γεωργιάδης ελπίζει κοντά στους 3000 και πλέον γιατρούς να φύγουν από το δημόσιο σύστημα για να κρατήσουν το ιατρείο τους.

Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο ξεκινά η διαθεσιμότητα η οποία θα διαρκέσει κατά τον υπουργό Υγείας έναν μήνα.

Μέχρι τότε όμως οι απεργοί γιατροί που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις πάνω από 2 μήνες κάνουν τις τελευταίες τους προσπάθειες μήπως και ανατραπούν οι απολύσεις και οι απομακρύνσεις.

Αύριο Τρίτη πραγματοποιούν γενική συνέλευση όπου έχουν καλέσει και εκπροσώπους των κομμάτων για να εκφράσουν επισήμως τη θέση τους για τις απολύσεις.

Βέβαια ελάχιστα ελπίζουν από αυτές τις διαδικασίες καθώς η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να προωθήσει τις αλλαγές. Ήδη ετοιμάζονται οι διαδικασίες και οι προκηρύξεις για να όσους εργαζόμενους μεταφερθούν από τον ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα το ΠΕΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος από το «κούρεμα» στα φάρμακα! Τι λένε οι γιατροί, τι διαμηνύει ο Άδωνις από το twitter

Τι είδε ο υπουργός στο Καστελόριζο! Οι ξεχασμένοι ασθενείς και ο…ρομαντισμός Άδωνι! (ΦΩΤΟ)

Απίστευτο: Ξεκινά και το μεγάλο «μαχαίρι» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσο κόβονται

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς