Νίκος Καπραβέλος: «Χρησιμοποιούν τα στοιχεία μου για να διαφημίσουν δήθεν φαρμακευτικό προϊόν»

  • Ρούλα Τσουλέα
Καπραβέλος
Τι αποκάλυψε ο ίδιος ο συντονιστής της Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης στο LIVE NEWS

Θύμα απάτης στο Ίντερνετ κατήγγειλε ότι έχει πέσει ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, επιτήδειοι χρησιμοποίησαν το όνομα, τη φωνή και την εικόνα του με την λευκή ιατρική μπλούζα σε διαδικτυακή διαφήμιση για ένα «φάρμακο» που «αποτρέπει» τα εγκεφαλικά επεισόδια!

Η απάτη άρχισε πριν από μήνες και ο ιατρός απευθύνθηκε στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έως τώρα, όμως, δεν έχει βρεθεί ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν.

Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, το σκεύασμα που υποτίθεται ότι διαφημίζει ο ίδιος δεν ανήκει σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία. Είναι υποτίθεται ένα σκεύασμα διατροφής. Ουσιαστικά όμως είναι ένα προϊόν που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.

«Για μήνες σέρνεται στο Ίντερνετ αυτή η απάτη», τόνισε. «Κατέφυγα στο Σώμα Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά δεν βρήκα καμία άκρη. Χρησιμοποίησαν το όνομά μου. Χρησιμοποίησαν τη φωνή μου. Χρησιμοποίησαν ψεύτικους χαρακτηρισμούς με την άσπρη μου μπλούζα».

Όπως ξεκαθάρισε, εμφανίζεται να διαφημίζει ένα προϊόν που δεν το ξέρει. Επιπλέον, είναι ένα προϊόν εκτός της ιατρικής ειδικότητάς του. «Είναι σκεύασμα διατροφής που ουσιαστικά είναι ζαχαρόσκονη», είπε. «Έχουν βάλει το πρόσωπο και τη φωνή μου για να το διαφημίσουν».

Ο κ. Καπραβέλος πρόσθεσε ακόμα πως με τέτοιου είδους απάτες παραπλανώνται ασθενείς, όπως τα θύματα του «ψευτογιατρού». «Τέτοια απάτη είναι αυτή που ξεγέλασε αυτούς τους ανθρώπους», είπε. «Δεν έχουμε βρει τρόπο να φράξουμε αυτή την παραβατική συμπεριφορά. Αυτό είναι ειλικρινά εγκληματικό, γιατί πολλές φορές αυτές οι συμπεριφορές οδηγούν σε θανάτους».