Νίκος Ανδρουλάκης στο ΕΚΑΒ: Βολές στη ΝΔ για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα»

  • Iatropedia newsroom
εκαβ
Την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο των δύο τραγικών περιστατικών στη Νέα Μάκρη και την Κω. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τη ΝΔ για τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία.

Αφότου μίλησε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και εργαζομένους, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι οι ελλείψεις γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό», αναφερόμενος προφανώς στα δύο τραγικά συμβάντα στη Νέα Μάκρη και την Κω.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ: Ζητούν στήριξη του ΕΣΥ και των διακομιδών

«Οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ έχουν τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί σωστά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ΕΣΥ, με υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Επιτέλους, πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή ώστε να δοθούν πόροι στο ΕΣΥ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε:

«Εμείς δεσμευόμαστε να διοχετεύσουμε το 8% έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι το 2% έως 4%, όπως έχει επιλέξει με ιδεοληπτικό τρόπο, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Στη συζήτηση του κ. Ανδρουλάκη με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ επισημάνθηκε ότι, εξαιτίας των χαμηλών μισθών και της έλλειψης παροχής κινήτρων, δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τις προκηρύξεις θέσεων επικουρικού προσωπικού.

Ειδικά στην Αττική, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες χρειάζονται 20 επιπλέον ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια και 10 επιπλέον το βράδυ, ενώ σε όλη τη χώρα απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 700 διασωστών.

Αργότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στην αγορά της Καλλιθέας, όπου συνομίλησε με πολίτες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Μια τέτοια τραγική ημέρα που δύο συμπολίτες μας έχασαν άδικα τη ζωή τους, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την ανάγκη προσωπικού στο ΕΚΑΒ, να στηρίξουμε την υγεία με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο, γιατί επενδύει ξανά στον φόβο».

Πηγή: Newsit.gr