Νικήστε τους πόνους στον αυχένα φυσικά!

  • Iatropedia
Είστε σκυμμένοι πολλές ώρες πάνω από τον υπολογιστή; Η δουλειά σας απαιτεί να είστε πολλές ώρες σκυφτοί; Τότε σίγουρα θα έχτε νιώσει τον αυχένα σας να πονάει σε κάποια στιγμή της ζωής σας. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως θα αντιμετωπίσετε τον πόνο.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Η λάθος στάση του σώματος όταν εργάζεστε ή όταν κοιμάστε μπορεί να είναι η αιτία για να εμφανίσετε πόνο και δυσκαμψία στον αυχένα σας.

Το άγχος και το στρες μπορεί επίσης να προκαλέσουν ένταση στους μύες της περιοχής.

Η συμβουλή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων είναι γενικά η ίδια:

Συνεχίστε με τις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες και πάρτε κάποια παυσίπονα για να ανακουφίσετε τον πόνο.

Προσπαθήστε να κρατήσετε ζεστή την περιοχή με θερμαντικές αλοιφές ή με θερμοφόρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και στους τυχόν μυϊκούς σπασμούς.

Κοιμηθείτε πάνω σε ένα χαμηλό, σταθερό μαξιλάρι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το κολάρο μπορεί να είναι απαραίτητο.

Αποφύγετε την οδήγηση, αν σας είναι δύσκολο να κινήσετε το κεφάλι σας.

Αν ο λαιμός σας είναι δύσκαμπτος, δοκιμάστε μερικές ασκήσεις του αυχένα. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πάνω, προς τα κάτω, δεξιά και αριστερά με προσοχή και με απαλές κινήσεις, για να μαλακώσετε τους μύες του λαιμού σας. Αυτές οι ασκήσεις θα συμβάλουν στην ενίσχυση των μυών του λαιμού σας και θα βελτιωθεί το εύρος κίνησης του.

Δείτε τον γιατρό σας, εάν ο πόνος ή η δυσκαμψία δεν βελτιώνεται μετά από μερικές μέρες ή εβδομάδες και αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον πόνο χρησιμοποιώντας τα συνήθη παυσίπονα.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr