Νικήστε τη δυσκοιλιότητα φυσικά!

  • Iatropedia
O σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, το άγχος και η παντελής έλλειψη σωματικής δραστηριότητας έχουν κάνει τη δυσκοιλιότητα ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα.Ένας στους πέντε συμπολίτες μας ταλαιπωρείται από το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιδημιολογικών ερευνών που διεξήχθησαν από το ΕΛΙΓΑΣΤ το πρόβλημα αυτό επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα των πασχόντων λόγω των έντονων συμπτωμάτων που παρουσιάζουν όπως πόνο στην κοιλιά ,φούσκωμα, καμία όρεξη για φαγητό αλλά και έντονη νευρικότητα.

Την ίδια στιγμή τα άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα κινδυνεύουν στο άμεσο μέλλον να εμφανίσουν και κάποια μορφή νευρικής ανορεξάις αφού αντιδρούν αρνητικά όταν πρέπει να φάνε κάτι.

Ενδεικτικό του μεγάθους του προβλήαμτος είναι ότι ένας στους τρεις ασθενείς συγκρίνει το πρόβλημα του με τον πονοκέφαλο και τη γρίπη.

Όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία του ΕΛΙΓΑΣΤ η πάθηση προτιμά περισσότερο τις γυναίκες οι οποίες μάλσιτα δεν ζητούν ιατρική συμβουλή.

Οδηγίες

Για την αντιμετώπιση του προβλήαμτος ο γενικός γιατρός Ηλίας Λέων αναφέρει στο iatropedia ότι οι πάσχοντες θα πρέπει να πίνουν πολύ νερό.

Παράλληλα επιβάλλεται η κατανάλωση φυτικών ινών ώστε να λειτουργεί το έντερο.

Προσοχή όμως αναφέρει ο γιατρός στην ποσότητα που θα καταναλώνει κάποιος αφού σε μεγα΄λες ποσότητες οι φυτικές ίνες μπλογκάρουν τη λειτουργία του εντέρου.

Παράλληλα ο κ. Λέων συνιστά στους ασθενείς να ακολουθούν πιστά τη μεσογειακή διατροφή να αποφεύγουν να καταναλώνουν πολλά λιπαρα και να ασκούνται.

Εάν το πρόβληαμ επιμένει καλό είναι να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια αφού μπορεί να κρύβεται κάποια άλλη αιτία πίσω από τη χρόνια δυσκοιλιότηατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάθετε τα πάντα για την παχυσαρκία και την φαρμακευτική αντιμετώπιση της

Διαβάστε για όλες τις επεμβάσεις που υπάρχουν, κατά της παχυσαρκίας