Πόσες από τις 16.000 προσλήψεις του 2024 στο Δημόσιο θα κατευθυνθούν στην Υγεία

  • Γιάννα Σουλάκη
προσλήψεις
Η πλειοψηφία των 16.000 προσλήψεων που θα γίνουν στο Δημόσιο εντός του 2024 θα κατευθυνθούν στην Υγεία, διευκρίνισε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός για 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2024, με τον τομέα της Υγείας σε πρώτο πλάνο, όπως ανέφερε η κα. Κεραμέως.

«Η Υγεία έχει τη μερίδα του λέοντος. Θα είμαστε απολύτως συνεπείς στην προτεραιότητα που δίνουμε στην Υγεία με βάση τις ανάγκες που έχει η χώρα μας. Είμαστε διαδικασία που καταγράφουμε τις ανάγκες που έχουν οι φορείς σε όλη τη χώρα, σε όλα τα υπουργεία, σε όλους τους τομείς. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, έρευνας, μελέτης προκειμένου να παρουσιάσουμε σε περίπου ένα μήνα από σήμερα το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις», τόνισε συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης (29.08.23).

Επεσήμανε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει συζήτηση επί του προγραμματισμού προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2024.

«Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Από που προκύπτει ο αριθμός. Έχουμε έναν πολύ αυστηρό κανόνα στο δημόσιο. Μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Κρατάμε αν θέλετε, σφιχτό το σώμα του δημοσίου τομέα, αλλά ταυτόχρονα εισάγουμε διαρκώς κίνητρα για να βελτιώσουμε την απόδοση, την παραγωγικότητα του δημοσίου. Θέλουμε ένα δημόσιο το οποίο θα είναι πιο αξιοκρατικό, πιο αποτελεσματικό, πιο λειτουργικό», τόνισε η ίδια.

Νέοι στόχοι για τους δημοσίους υπαλλήλους με αξιολόγηση και μπόνους παραγωγικότητας

Στη συνέχεια πρόσθεσε, πως θα υπάρξει σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με συγκεκριμένες παραμέτρους που θα συνδέονται πλέον και με μπόνους παραγωγικότητας.

«Όσο πιο αποτελεσματικός είναι ένας δημόσιος υπάλληλος, τόσο καλύτερα αμείβεται», είπε η κυρία Κεραμέως.

«Ο στόχος είναι πάντοτε πώς θα κάνουμε το δημόσιο καλύτερο, πώς το δημόσιο θα γίνει πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Είναι η πρώτη χρονιά της εφαρμογής του νόμου που συνδέει άμεσα την αξιολόγηση με τη στοχοθεσία. Θέτουμε στόχους συγκεκριμένους για δημοσίους υπαλλήλους, αξιολογούμε εν συνεχεία και συνδέουμε αυτό και με τα μπόνους παραγωγικότητας», κατέληξε.