Νέος Πρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος!

  • Iatropedia
Αυτό που καιρό τώρα συζητούνταν, η αντικατάσταση του Γεράσιμου Βουδούρη, τελικώς έγινε.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας νέος Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αναλαμβάνει ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, Νομικός και πρώην Βουλευτής.

Αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου φορέα της χώρας ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, Μαθηματικός, MSc Επιχειρησιακής Έρευνας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Πρόκειται για την πιο πολυσυζητημένη αντικατάσταση καθώς εδώ και μήνες είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων της ηγεσίας τουη υπουργείου Υγείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντικατάσταση έγινε εξαιρετικά σύντομα έπειτα από σχετικές πιέσεις και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ο οποίος φέρεται να μην είχε καθόλου καλές σχέσεις με τον Γεράσιμο Βουδούρη. Μάλιστα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο κ.Σαλμάς πρόσφατα επέπληξε έντονα τον κ.Βουδούρη για τα όσα έγιναν και τα όσα δεν έγιναν στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Γεράσιμος Βουδούρης από την πλευρά του μιλώντας πρόσφατα σε ημερίδα για τον ΕΟΠΥΥ καταφέρθηκε προσωπικά κατά του κ.Σαλμά ρίζοντας όπως φαίνεται λάδι στη φωτιά.

Να σημειωθεί ότι ο Λ.Παπαγεωργόπουλος ήταν μέχρι το 2010 διοικητής στον ΟΓΑ πριν παραδώσει την παραίτησή του στον τότε υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Δήμητρα Ευθυμιάδου