Νέο τρικ στην Υγεία: “Βαφτίζουν” προμήθειες τις τετράμηνες προσλήψεις!

  • Iatropedia
Σε καιρό κρίσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ έγινε και αυτό: στο Λαικό νοσοκομείο προσλαμβάνουν 4 εργαζόμενους ωσάν να ήταν ...μικροπρομήθειες.

Τετράμηνη υπηρεσία στο Λαικό θα κάνουν 4 διοικητικοί υπάλληλοι μέσω της διαδικασία των… μικροπρομηθειών!

Το θέμα έχει ρπκαλέσει έντονη αναστατωση στους εργαζόμενους του νοσκομείου αλλά και των υπολοίπων νοσηλευτικώξν ιδρυματων καθώς έτσι καταστρατηγείται κάθε έννοια εργασιακού δικαιωματος.

Ειδικότερα οι προσλήψεις έγιναν εν μέσω θέρους για να μην το καταλάβει κανείς, παιρνοόντας μέσα από τη διαδικασία των μικροπρομηθειών. Όπως δηλαδή αγοράζονται τα υγειονομικά υλικά έτσι προσεληφθησαν και οι 4 εργαζομενοι.

Την αποκάλυψη αυτη έκανε το στέλεχος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ Ανδρέας Μακρής.

Όπως υποστηρίζει ο κ.Μακρής, το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται προχώρησε με απόφαση του ΔΣ σε προκήρυξη “ζητώντας οικονομικές προσφορές προκειμένου να προσλάβει 4ους Διοικητικούς Υπαλλήλους για ένα 4μηνο μέχρι του ποσού των 20 χιλιάδων ευρώ”.

Και συνεχίζει: “Πρόκειται σαφώς για την πλήρη καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων ανεξάρτητα εάν η διαδικασία μοιάζει νομότυπη.

Και το θέμα είναι πως το τραγελαφικό αυτό γεγονός αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιοι επιχειρούν να καλύψουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία σήμερα πλήττονται από την τραγική έλλειψη προσωπικού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτόν τον ΕΟΠΥΥ ποιος θα τον πάρει! Η δυσαρέσκεια Βορίδη και οι μνηστήρες του φορέα

Έρχεται νέο χαράτσι στα φάρμακα! Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς

Στο… πόδι οι εργαζόμενοι για την Α.Ε Βορίδη στο ΕΣΥ! Γιατί αντιδρούν

Καυτό φθινόπωρο στην Υγεία λόγω αξιολόγησης! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι