Νέο Ογκολογικό Κέντρο για παιδιά από το ΜΗΤΕΡΑ!

  • Iatropedia
Nέα ''στέγη'' αποκτούν τα παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο καθώς δημιουργήθηκε το πρώτο Ιατρείο Παρακολούθησης Νικητών Καρκίνου (Νι.Κα.) στην Ελλάδα από το Παίδων Μητέρα. Παράλληλα ιδρύεται τοΟγκολογικό Κέντρο για παιδιά και εφήβους, το οποίο θα είναι στελεχωμένο με καταξιωμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ομάδα ψυχοκοινωνικής υγείας ενώ θα περιλαμβάνει χώρο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημερήσιας νοσηλείας και εξωτερικό ιατρείο.

Πλέον με τη σύγχρονη και έγκαιρη διαγνωστική προσέγγιση, ειδική για τη νόσο θεραπεία και την πλήρη υποστηρικτική αγωγή τόσο την ιατρική όσο και την ψυχοκοινωνική, ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με επιτυχία και η νόσος στις ανεπτυγμένες χώρες ιάται σε τρία από τα τέσσερα παιδιά που προσβάλλονται.

Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχοντας επίγνωση της ιδιαιτερότητας αλλά και της σημασίας της προσφοράς ποιοτικής και ουσιαστικής φροντίδας σε παιδιά και εφήβους με καρκίνο, στέκεται δίπλα στις οικογένειες, ιδρύοντας Ογκολογικό Κέντρο αλλά και το 1ο στην Ελλάδα Ιατρείο Νι.Κα (Νικητών Καρκίνου).

Το Ογκολογικό Κέντρο για παιδιά και εφήβους περιλαμβάνει χώρο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημερήσιας νοσηλείας και εξωτερικό ιατρείο, ενώ υποστηρίζεται ηθικά από τον Σύλλογο γονέων- παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ‘ΦΛΟΓΑ’.

Επιπλέον, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ λαμβάνοντας υπόψη τα Ευρωπαϊκά πρότυπα αναφορικά με την προσφορά ποιότητας φροντίδας και την διακήρυξη «Erice» (Σικελία, Οκτώβριος 2006), ιδρύει το πρώτο στην Ελλάδα ιατρείο Νι.Κα (Νικητών Καρκίνου) με αποκλειστικό στόχο τη φροντίδα των αποθεραπευμένων από καρκίνο σε συνεργασία με τον Σύλλογο ενηλίκων που νόσησαν από καρκίνο στην παιδική ή εφηβική ηλικία «ΚΥΤΤΑΡΟ».

Το Ογκολογικό Κέντρο και το Ιατρείο Νι.Κα θα πλαισιώνονται και από έμπειρους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Να σημειωθεί εδώ ότι η δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους έρχεται να ολοκληρώσει το «οικοδόμημα» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο πλέον καλύπτει το σύνολο των υπηρεσιών υγείας με καταξιωμένους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων της παιδιατρικής.

Με το αξίωμα ότι «όταν νοσεί ένα παιδί πάσχει ολόκληρη η οικογένεια», το Ογκολογικό Κέντρο θα έχει τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».