Νέο κρούσμα βίας κατά νοσηλεύτριας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
νοσηλευτές
Άγρια επίθεση δέχτηκε νοσηλεύτρια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με τους συναδέλφους της παθούσας να θεωρούν εαυτούς απροστάτευτους και να θεωρούν ότι η κατάσταση έχει πια ξεφύγει...

Το  νέοπεριστατικό βιαιοπραγίας κατά εργαζόμενου σε νοσοκομείο έλαβε χώρα στο Τ.Ε.Π του νοσοκομείου, κατά την χθεσινή εφημερία όταν το θύμα χτυπήθηκε στο κεφάλι από ανοϊκό ασυνόδευτο ασθενή.

Δυστυχώς παρά τις επίμονες διαχρονικές απαιτήσεις των εργαζόμενων για ασφάλεια στα νοσοκομεία ειδικά δε στα ΤΕΠ,  – όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου – αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα, καθώς η φύλαξη και η ελεύθερη διακίνηση ασθενών και συνοδών  προκαλεί έντονα λειτουργικά προβλήματα.

Αναφέρουν από το Σωματείο:

«Κυρίες και κύριοι της Διοίκησης, ως πότε θα σφυρίζετε αδιάφορα, προφασιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;
Ως πότε θα αγνοείτε την σωματική ασφάλεια των εργαζομένων;
Ως πότε θα γινόμαστε έρμαια της δικής αναποτελεσματικότητας;
Σας καλούμε λοιπόν σε μια επόμενη εφημερία να παρευρεθούμε όλοι μαζί στον χώρο του Τ.Ε.Π( καθ’όλη την εφημερία, για να γίνει επι τόπου αυτοψία της κατάστασης και να δοθούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι από τα γραφεία δεν μπορούν να δοθούν λύσεις.
Σας περιμένουμε λοιπόν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών…»!