Νέο κονδύλι για ΚΕΕΛΠΝΟ: Πόσα θα πάρει αναδρομικά;

  • Iatropedia
Με νέα απόφαση της κυβέρνησης μπαίνει ρευστό στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς η πρόσφατη απόφαση να διακοπούν οι ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις για το Aids φαίνεται ότι λειτούργησε τελικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η πρόσφατη υπόθεση που αποκαλύφθηκε και αφορούσε τη διακοπή των εργαστηριακών ελέγχων για το Aids λόγω περιορισμένων κονδυλίων, απεδείχθη τελικώς πως έλυσε -μερικώς έστω- το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Η υπόθεση είχε αποκαλύψει και την κόντρα μεταξύ της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη και των ιθυνόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς η υφυπουργός υποστήριζε ότι τα κονδύλια προς το φορέα δεν ήταν περιορισμένα επειδή κουρεύτηκαν, αλλά επειδή οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν τα είχαν ζητήσει εγκαίρως. Από την άλλη το ΚΕΕΛΠΝΟ επεσήμανε ότι είχαν δοθεί πολύ λιγότερα χρήματα από τις ανάγκες που υπήρχαν.

Όπως και να χει η κυβέρνηση αποφάσισε τελικώς να επιδοτήσει το φορέα με 4.160.000,00 ευρώ προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα αυτά «για την κάλυψη ανειλημμένων υποχρεώσεών του για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο τρέχοντος οικονομικού έτους» όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη στις 17 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμη εβδομάδα για τον 12χρονο Ρώσο! Τι θα δοκιμάσουν οι γιατροί

Λοβέρδος κατά Σκοπούλη για κατάργηση διάταξης για λοιμώδη νοσήματα! Χωρίς ελέγχους το κέντρο της Αθήνας

Έρχεται το μεγάλο τσεκούρι στους φαρμακοποιούς! Τι ετοιμάζουν κυβέρνηση-τρόικα

«Ψαλίδι» κυβέρνησης στο ρευστό των γιατρών! Θα πάρουν χρήματα ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί;