Νεκρός 17χρονος Ρομά από ιλαρά: Έκτακτη ενημέρωση για την επιδημία ιλαράς στην Αχαϊα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως ενημέρωσαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, "στην περιοχή μας διαπιστώνεται αυξανόμενη συχνότητα ανίχνευσης κρουσμάτων ιλαράς που αφορούν κυρίως πληθυσμούς Ρομά. Σήμερα ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ για θάνατο 17χρονου Ρομά που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ για εγκεφαλίτιδα από ιλαρά".

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα μέτρα:

Οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν σε παιδίατρο για την έναρξη (σε ηλικία 12 μηνών) ή ολοκλήρωση του εμβολιασμού ιλαράς στα παιδιά τους.

Οι ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 θα πρέπει να ελέγξουν εάν έχουν εμβολιασθεί πλήρως για την ιλαρά, ώστε να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Σε περίπτωση αμφιβολίας  επίπεδου ανοσίας, υπάρχει ειδική αιματολογική εξέταση ανίχνευσης αντισωμάτων ιλαράς.

Σε περίπτωση εξανθηματικής εμπύρετης νόσου, θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα σε εξέταση από τον θεράποντα ιατρό τους. Σε κοινόχρηστους χώρους να προβλέπεται ο κατάλληλος εξαερισμός και να αποφεύγονται συνθήκες συγχρωτισμού.

Στα νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται επίσης αρκετοί ασθενείς που νοσούν από ιλαρά ανάμεσά τους και μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Μάλιστα 11 παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν