«Νεκρώνουν» και πάλι τα νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας που τους έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν σήμερα στον πανυγειονομικό αγώνα με 3ωρη στάση εργασίας 11:00-14:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11:00 π.μ.

Παράλληλα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας προκηρύσσουν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 09/02/12 μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) χαρακτηρίζουν εκρηκτική την κατάσταση στο ΕΣΥ καθώς όπως αναφέρουν το νέο μισθολόγιο τους οδηγεί με ακρίβεια στην φτώχεια αφού εξανεμίστηκαν πέντε από τους δεκατέσσερις μισθούς.

Την ίδια ώρα οι μηδενικές προσλήψεις με παράλληλες συνταξιοδοτήσεις, οι ελαστικές επαγγελματικές σχέσεις δημιουργούν συνθήκες γαλέρας.

Το θλιβερό σκηνικό έρχεται, όπως υποστηρίζει η ΕΙΝΑΠ, να συμπληρώσει το γεγονός ότι εξαιρούνται πολλοί υγειονομικοί από τα επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών.

Και όλα αυτά την ώρα που οι ασθενείς πληρώνουν όλο και περισσότερο φάρμακα και εξετάσεις από την τσέπη τους, με τον αριθμό των ανασφάλιστων να αυξάνει δραματικά.