Νεκρώνει σήμερα και ο χώρος της Υγείας!

  • Iatropedia
Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας καθώς κλειστά θα παραμείνουν τα Φαρμακεία, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ οπότε και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Όμως και οι γιατροί του ΙΚΑ και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας συμμετέχουν σήμερα στις κινητοποιήσεις.

Με δυσκολία θα εξυπηρετούνται σήμερα οι ασθενείς ημέρα της γενικής απεργίας, καθώς με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Τόσο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Κλειστά σήμερα τα Φαρμακεία και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ σχετικό κάλεσμα απηύθυνε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Μεταξύ των περιοχών που σήμερα οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία είναι Αθήνα, Πειραιάς, Ημαθία, Ροδόπη, Κοζάνη, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Καβάλα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αιγιαλεία.

Στις κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος και οι γιατροί του ΙΚΑ, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΙΚΑ), ενώ σχετική απόφαση έλαβε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Υγείας (ΟΣΝΙΕ), που καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

Αύριο κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει και το αναπηρικό κίνημα καθώς και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, που θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν