Νεκρό βρέφος στην Κω: Πνίγηκε με την τροφή του – Τι λένε οι γιατροί που προσπάθησαν να το επαναφέρουν

  • Iatropedia newsroom
Κώς
Από τροφή φέρεται να πνίγηκε το ενός έτους βρέφους στην Κω, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Συνελήφθησαν οι γονείς του.

Η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στο άτυχο βρέφος από ιατροδικαστή στην Ρόδο, έδειξε πως το μόλις ενός έτους κοριτσάκι πέθανε από ασφυξία από κατάποση τροφής. Δεν φέρει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ οι αμυχές και γρατζουνιές που έχει δεν είναι μιας μέρας.

Πάντως αυτή την ώρα αναμένεται να εξεταστεί και το δίχρονο παιδί της οικογένειας.  Ωστόσο οι γονείς, 21 και 20 ετών, συνελήφθησαν για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Το βρέφος στην Κω μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο της Κω το βράδυ του Σαββάτου (20.04.2024),  καθώς οι γονείς του κάλεσαν λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ το ΕΚΑΒ.

Στις 20.25 έφτασαν στο σπίτι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Την 20:32΄ ώρα, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το βρέφος κατέληξε την 20:45΄ ώρα», αναφέρει η αστυνομία.

Σύμφωνα με ενημερωτικό της ΕΛΑΣ «οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του, καθώς και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση που δε συνάδει με την ηλικία του. Στις 21.05  ενημερώθηκε η Υπηρεσία του Τ.Α. Κω και αστυνομικοί πήγαν στο Νοσοκομείο Κω, όπου κατά το μακροσκοπικό έλεγχο της σορού του επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί».

Στη συνέχεια σύμφωνα με το ενημερωτικό της αστυνομίας «προσήχθησαν στο Τ.Α. Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο. Οι εν λόγω προφορικά ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τον πρωκτικό δακτύλιο δήλωσαν άγνοια».

Τελικά διαπιστώθηκε ότι θάνατός του προήλθε από κατάποση τροφής.

Κως: «Τέσσερις γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν»

Ο 21χρονος πατέρας και η 20χρονη μητέρα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου με αποτέλεσμα τον θάνατο. Μάλιστα ο πατέρας έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για πορνογραφία.

Την ίδια ώρα, στο newsit.gr μιλάει για το τραγικό περιστατικό και το εφιαλτικό χρονικό, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω, Ηλίας Χρυσόπουλος.

«Κλήθηκε το ΕΚΑΒ γύρω στις 8:00 το απόγευμα χθες το βράδυ (Σάββατο 20.04.2024). Πήγε και παρέλαβε το παιδί το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωστών, ήταν ήδη νεκρό. Το έβαλαν στο ασθενοφόρο και άρχισαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ μέχρι να πάνε στο νοσοκομείο που απέχει περίπου 10 λεπτά, δηλαδή δεν είναι μεγάλη διαδρομή».

Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσόπουλος «έφτασε το παιδάκι στο νοσοκομείο ακριβώς στις 8:32, του έκαναν αμέσως οι γιατροί ΚΑΡΠΑ. Ήταν τρεις, τέσσερις γιατροί και προσπαθούσαν μήπως το επαναφέρουν αλλά κάπου περίπου στις 9:00 η ώρα είδαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρουν κάτι και σταμάτησαν. Το ανακοίνωσαν και στους συγγενείς ότι το παιδί κατέληξε και πήγαν να το ετοιμάσουν για να το πάνε στον νεκροτομείο. Ένα παιδί χάθηκε, είμαστε γονείς, δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που οι γιατροί είχαν συγκλονιστεί για το παιδάκι που χάθηκε, οι γονείς παρακολουθούσαν ανέκφραστοι τα όσα συνέβαιναν, ενώ στο νοσοκομείο ήταν μαζεμένος πολύς κόσμος από συγγενείς των γονιών του αδικοχαμένου βρέφους.

Με πληροφορίες από newsit.gr