Νέες κόντρες στα νοσοκομεία για το αίμα της Χρυσής Αυγής! Όλο το παρασκήνιο

  • Iatropedia
Άλλον έναν λόγο για να διατηρηθούν στην επικαιρότητα φαίνεται ότι βρήκαν και πάλι τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Διοργανώνουν νέο κάλεσμα για αιμοδοσία μόνο για …Έλληνες, γεγονός προκαλεί αναστάτωση και κόντρες στο ΕΣΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι σε αναστάτωση από τις νέες επικείμενες αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο Υγείας, η Χρυσή Αυγή φροντίζει και πάλι να κάνει το κλίμα τεταμένο.

Οργανώνει αιμοδοσίες φυσικά μόνο για …Έλληνες γεγονός που βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους ενώ από την άλλη τα τμήματα αιμοδοσίας είναι υποχρεωμένα να λάβουν το αίμα και να το διαθέσουν με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Είναι ενδεικτικό ότι το Σωματείο των Εργαζομένων στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» με επιστολή του προς τον Διοικητή του νοσοκομείου ζητά να απεμπλακούν οι εργαζόμενοι της αιμοδοσίας από αιμοληψία που έχει οργανωθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για λόγους ασφαλείας.

Από την άλλη όμως οι υπεύθυνοι της αιμοδοσίας σημειώνουν ότι είναι υποχρεωμένοι να λάβουν το αίμα και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να δηλώνει για πού το προορίζει. Μάλιστα η υπεύθυνη της αιμοδοσίας με έγγραφό της υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή και σημειώνει ότι ουδέποτε η οργάνωση έχει θέσει περιορισμούς στη χρήση του αίματος προσθέτοντας παράλληλα ότι οι αιμοληψίες δεν υπόκεινται σε περιορισμούς ούτε σε έλεγχο κανενός.

Η υπεύθυνη της αιμοδοσίας επικαλείται μάλιστα δηλώσεις τόσο του υπουργού Υγείας όσο και του διοικητή του ΕΛΠΙΣ οι οποίοι έχουν επισημάνει ότι «παίρνουμε αίμα από όλους και το διαθέτουμε σε όλους».

Πάντως φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή δημιούργησε έναν καλό τρόπο να μένει στον …αφρό της επικαιρότητας προκαλώντας αναστάτωση και κόντρες μέσα στα νοσοκομεία, τη στιγμή μάλιστα που είναι σαφές ότι με βάση τη νομοθεσία δεν είναι δυνατόν να γίνει διαχωρισμός του… χρώματος του αίματος μέσα στις τράπεζες συντήρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η λίστα του…Σίντλερ στον ΕΟΠΥΥ! Έτοιμοι οι κατάλογοι με τις απολύσεις-λουκέτα

ΕΟΠΥΥ: Εξωσωματική μόνο για λίγες! Ποιες αποκλείονται από την αποζημίωση

Τέλος το ρευστό για πετρέλαιο στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Χωρίς ειδικά εργαστήρια ο Νέος ΕΟΠΥΥ! Προς απόλυση και γιατροί των εργαστηρίων