Νεαρή κοπέλα μηνύει δυο νοσοκομεία για ιατρικά λάθη που την καθήλωσαν σε αμαξίδιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σύμφωνα με το ekriti.gr γιατροί δύο νοσοκομείων, του "Βενιζέλειου" και του ΠΑΓΝΗ, κατηγορούνται για παραλείψεις και λάθος διάγνωση της σοβαρής ασθένειας της Μαρίζας Γουργολίτσα από το Αγρίνιο, την περίοδο που εκείνη σπούδαζε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το αποτέλεσμα αυτών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν η κοπέλα να μείνει ανάπηρη.

Αύριο Παρασκευή εκδικάζεται η σοκαριστική υπόθεση της νεαρής Μαρίζας, μιας φοιτήτριας του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης που ισχυρίζεται ότι μια σειρά από ιατρικά λάθη από τον Ιούλιο του 2011, την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, η νεαρή κοπέλα ένα βράδυ του Ιουλίου του 2011 ενώ περπατούσε στην πόλη, ένιωσε δυνατό πόνο στην πλάτη και στο στήθος. Τα χαράματα και ενώ ο πόνος δεν υποχωρούσε πήγε στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε.

Η πρώτη διάγνωση ήταν «ψύξη». Της έδωσαν μυοχαλαρωτικό και την έστειλαν στο σπίτι της. Ωστόσο οι πόνοι δυνάμωναν τις επόμενες ώρες και η φοιτήτρια μεταφέρθηκε και πάλι στο «Βενιζέλειο» όπου της χορηγήθηκε και πάλι μυοχαλαρωτικό και της είπαν να πάει και πάλι σε τρεις μέρες, εφόσον δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Την τέταρτη ημέρα συνεχόμενων πόνων η κοπέλα πήγε και πάλι στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά στο ΠΑΓΝΗ, όπου τελικά υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία όπου και φάνηκε η πραγματική αιτία του προβλήματος που ήταν «δυσπλασία στον νωτιαίο μυελό».

Η ασθενής μεταφέρθηκε τότε εσπευσμένα με αεροπλάνο στην Αθήνα, έχοντας ήδη αρχίσει να χάνει την αίσθηση στα κάτω άκρα της. Τελικά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κοπέλα έμεινε παράλυτη και είναι από τότε καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Αργότερα, σε νοσοκομεία της Ελβετίας γιατροί της αποκάλυψαν ήταν πολύ αργά για να αναστρέψουν την παραπληγία της και ότι το παιχνίδι με το χρόνο χάθηκε στο Ηράκλειο.

«Για όλα αυτά έχει σχηματιστεί μια μήνυση 300 σελίδων την οποία και θα υποβάλλουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή» δήλωσε στο ekriti.gr ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς. Όπως υπογράμμισε, η νεαρή Μαρίζα, εκτός από την προσωπική της δικαίωση, θέλει να ενημερώσει όλους τους νέους ανθρώπους για τα προειδοποιητικά σημάδια που παρουσιάζει η συγκεκριμένη ασθένεια και τις τρομερές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη έγκαιρη διάγνωσή της.