Νέα θεραπεία για το άσθμα και την ΧΑΠ για καλύτερη ποιότητα ζωής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένα καινοτόμο φάρμακο που προσφέρει συνεχή 24ωρη αποτελεσματικότητα με μία μόλις εισπνοή την ημέρα έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στη ζωή ασθενών με άσθμα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π).

Πρόκειται για τον πρώτο σταθερό συνδυασμό εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς και βρογχοδιασταλτικού που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την GSK για το άσθμα και την ΧΑΠ.

Η νέα θεραπεία αποτελεί συνδυασμό του νέου εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς, φουροϊκή φλουτικαζόνη, και του β2-αγωνιστή μακράς δράσης βιλαντερόλη. Για την αντιμετώπιση του άσθματος έχουν λάβει έγκριση δύο δοσολογικά σχήματα (92/22 mcg και 184/22 mcg), ενώ για την αντιμετώπιση της Χ.Α.Π έχει εγκριθεί το δοσολογικό σχήμα 92/22 mcg. Και οι δύο δοσολογίες θα χορηγούνται άπαξ ημερησίως χρησιμοποιώντας μια νέα εισπνευστική συσκευή ξηράς κόνεως εξαιρετικά εύκολη στη χρήση.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που οι ασθενείς με Άσθμα και Χ.Α.Π στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα νέο θεραπευτικό σχήμα που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής. Η καινοτόμος αυτή θεραπεία αποτελεί την απαρχή μιας σειράς εξατομικευμένων θεραπειών νέας γενιάς της GSK που έρχεται να απαντήσει σε ανάγκες των ασθενών οι οποίες δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα. Η μακροχρόνια πορεία μας και η συστηματική έρευνα στη θεραπευτική κατηγορία των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος, μας επιτρέπει να συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε τοποθετώντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο των ερευνητικών αλλά και εμπορικών μας δραστηριοτήτων», δήλωσε οπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GSK Ελλάδας και Διευθυντής Χωρών Αδριατικής Roberto Greco.