Νέα συνάντηση όλων των φορέων του Φαρμάκου σήμερα στην Αριστοτέλους

  • Iatropedia
Σήμερα στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του υπουργού Υγείας στην Αριστοτέλους νέα, διευρυμένη συνάντηση με όλους τους θεσμικούς φορείς από τον χώρο του Φαρμάκου για το φλέγον ζήτημα των ημερών: Την διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων στην ελληνική αγορά εν μέσω capital control και κλεισίματος των τραπεζών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν σαφής χθες στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Αν τυχόν εκδηλωθούν φαινόμενα όπως «μαυραγοριτισμός», η κυβέρνηση θα τα αντιμετωπίσει δραστικά.

Να αναφέρω βεβαίως ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε ιδιαίτερης έκτασης ανησυχητικά φαινόμενα, αλλά προειδοποιώ για να είμαστε συνεννοημένοι».

Ερωτηθείς μάλιστα ο υπουργός Υγείας για το εάν υπάρχουν ορισμένες φαρμακαποθήκες που είτε ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς, είτε βάζουν πλαφόν στα κουτιά, επεσήμανε ότι «αυτό είναι παράνομο, και όπου εκδηλώνεται τέτοιο φαινόμενο θα αντιμετωπίζεται άμεσα και αποφασιστικά.

Έχω διαβεβαιώσει τον πρόεδρο των φαρμακοποιών ότι θα πατάξουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, γιατί όταν η Πολιτεία διαθέτει βούληση μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποφασιστικά».