Νέα πατέντα στο ΕΣΥ: Χωρίς εφημερίες αλλά με …δανεικούς γιατρούς!

  • Iatropedia
Μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία σιγά σιγά να μειώνουν όλο και περισσότερο τα κρεβάτια τους. Μπορεί επίσης σταδιακά να μειώνουν τις εφημερίες τους, αλλά οι νέες ευφάνταστες πατέντες δε λείπουν. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν στο Γ.Ν.Πατησίων και ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να καλύπτουν τα κενά σε γιατρούς, όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων. Άλλωστε οι ολοήμερες εφημερίες στο νοσοκομείο έχουν ήδη καταργηθεί. Δείτε πως θα καλύπτουν τα κενά.

Το ότι το ΕΣΥ μέρα με την ημέρα υποβαθμίζεται είναι γνωστό. Το ότι θα άρχιζε όμως να λειτουργεί και με “δανεικούς” γιατρούς μάλλον δεν είναι γνωστό.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο των εργαζομένων του Γ.Ν. Πατησίων: “Η πρόταση είναι να πραγματοποιούν εξωτερικά ιατρεία στο Γ.Ν.Α. «Πατησίων» ιατροί ειδικοτήτων που στερείται το νοσοκομείο αλλά βρίσκονται στο διασυνδεόμενο Γ.Ο.Ν.Κ., όπως ορθοπεδικοί, ΩΡΛ και πλαστικοί.

Την στιγμή δηλαδή που το νοσοκομείο συρρικνώνεται λόγω της υποστελέχωσής του, κάποιοι επισκέπτες ιατροί, δίχως να έχουν την παραμικρή ενασχόληση με τις ανάγκες των νοσηλευομένων ασθενών θα χρησιμοποιούν τις υποδομές του νοσοκομείου για ποιόν λόγο άραγε;” αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα στη συγκεκριμένη πρόθεση και δε σκοπεύουν να δεχθούν περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Όπως ξεκαθαρίζει το σωματείο:“Είναι σαφές πως οι ανάγκες του κόσμου της περιοχής μας είναι ένα νοσοκομείο ανοιχτό, στελεχωμένο, έτοιμο να του προσφέρει υψηλής ποιότητας δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Όσοι προωθούν την υποβάθμιση του νοσοκομείου θα μας βρίσκουν απέναντι τους”.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Πατησίων βρίσκεται πάνω πάνω στη λίστα της κυβέρνησης και της τρόικας με αυτά που θα πρέπει να συγχωνευθούν.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας όπως έχει δηλώσει, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να μπει λουκέτο σε τουλάχιστον 661 κλινικές του ΕΣΥ. Και έπεται φυσικά συνέχεια…

Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες επισκέψεις της η τρόικα ζητά από τα κυβερνητικά στελέχη να κλείσουν άμεσα κάποια νοσοκομεία για να εξοικονομηθούν πόροι.

Για το τι θα πράττουν μετά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, φυσικά δε γίνεται καμία συζήτηση…

Δήμητρα Ευθυμιάδου