Νέα μονάδα για τις χημειοθεραπείες στο Παπανικολάου

Μια νέα ανεξάρτητη μονάδα όπου οι καρκινοπαθείς θα μπορούν να υποβάλλονται στις χημειοθεραπείες τους ξεκίνησε να λειτουργεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Οι καρκινοπαθείς πλέον, που καθημερινά ταλαιπωρούνταν και μέχρι τώρα νοσηλεύονταν σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου για να υποβληθούν στις χημειοθεραπείες τους, τώρα θα έχουν για την ημερήσια νοσηλεία τους, μια μονάδα. Η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας διαθέτει 20 κλίνες αλλά θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 60 ασθενείς ημερησίως, ανάλογα με τη διάρκεια του χημειοθεραπευτικού σχήματος που ακολουθείται για τον καθένα.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Καλτσίδης, η μονάδα αυτή δημιουργήθηκε με ένα ελάχιστο κόστος της τάξης των 60.000 ευρώ και στεγάζεται στον 4ο όροφο της πρώτης πτέρυγας του πέτρινου κτιρίου του νοσοκομείου.

“Η νοσηλεία θα είναι αξιοπρεπέστερη και οι καρκινοπαθείς θα κάνουν τη θεραπεία τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους άλλους ασθενείς. Επίσης λόγω της ενιαίας διάθεσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων θα κάνουμε μεγαλύτερη οικονομία” είπε ο κ Καλτσίδης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διοικητής του νοσοκομείου, έκανε λόγο και για τα οικονομικά του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο κ. Καλτσίδης τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα χρέη των ταμείων για βεβαιωμένα νοσήλια, τα οποία υπάρχουν πριν τη ενοποίηση τους σε ΕΟΠΠΥ και ανέρχονται σε 80 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που δυσχεραίνει την κάλυψη των υποχρεώσεων του νοσοκομείου απέναντι στους προμηθευτές φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο στην κατηγορία του iatropedia

"μου στερούν τα φάρμακα, πεθαίνω, βοηθήστε με"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν