Νέα δημοσκόπηση επικροτεί το κυβερνητικό έργο στην Υγεία, τον Κικίλια και τον Τσιόδρα

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Νέα δημοσκόπηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει την θετική άποψη των πολιτών για το κυβερνητικό έργο στην Υγεία, η οποία αποτυπώνεται στο πρόσωπο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ενώ αποθεώνεται, ο λοιμωξιολόγος ... της καρδιάς μας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll που διεξήχθη από 7 έως 9 Μαΐου, ανάμεσα σε δείγμα 1.080 ατόμων, δίνει το 43% των θετικών απανρήσεων στην ερώτηση «Πόσο ικανοποιημένος/ η είστε από την συνολική στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Το 39%, επίσης, απαντά «αρκετά», με το σύνολο των δυο απαντήσεων να είναι 82%. Το 10% απαντά «λίγο» και το 7% «καθόλου».

Πιο δημοφιλής υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας με 60% θετικές γνώμες και (στην πρώτη 10αδα) τον ακολουθούν: Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης.

Όσο για το θετικό ποσοστό που συγκεντρώνει ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος επικοινωνίας για τον νέο κορωνοϊό,  Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με τον ρόλο του στην πανδημία; Οι απαντήσεις «θετική άποψη» μαζί με «μάλλον θετική» συγκεντρώνουν το συντριπτικό ποσοστό του 89%. Το 4% του ποσοστού των πολιτών απαντά «μάλλον αρνητική» και το 5% «αρνητική».

Στην ίδια δημοσκόπηση, ωστόσο, αποτυπώνεται και η ανησυχία των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού, σχετικά με το επόμενο διάστημα της μερικής άρσης των μέτρων. Στην ερώτηση «Πόσο αισιόδοξος είστε για την αντιμετώπιση της κορονοϊού και στο επόμενο διάστημα;» το 38% απαντά «αρκετά» στην ερώτηση , το 18% «πολύ», όμως το 28% απαντά «λίγο» και το 11% «καθόλου».

Παράλληλα το 40% αισθάνεται «λίγη» ή «καθόλου αισιοδοξία» για την αντιμετώπιση της πανδημίας το επόμενο διάστημα, αντίθετα από το 56% που δηλώνει αισιόδοξο.

Αυστηροί είναι οι συμπολίτες μας ως προς τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και τα γεγονότα με τον συνωστισμό πολιτών στην Αγία Παρασκευή. Στην ερώτηση, εάν θα πρέπει να επιβάλλονται ποινές όταν παραβιάζοντα τα μέτρα προστασίας «Ναι» απάντησε το 60%, το 14% «μάλλον ναι», το 16% «όχι» και το 7% «μάλλον όχι».

«Όχι στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων», λέει ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών. Στην ερώτηση, εάν θα πρέπει να ανοίξουν και πάλι τα Δημοτικά Σχολεία, το 64% απαντά «Όχι» και το 13%«μάλλον όχι» , ενώ υπέρ του να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές του δημοτικού είναι το 23% (14% απάντησε πως πρέπει να γυρίσουν και 9% πως μάλλον πρέπει).

Στην ίδια δημοσκόπηση και σε ερωτήσεις σχετικά με το πως αποτυπώνεται η ανησυχία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας μας, οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι. Στην ερώτηση «Πόσο εμπιστεύεστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της Οικονομίας;», το 50% των πολιτών απαντά λίγο ή καθόλου και το 47% πολύ ή αρκετά.