Νέα Αριστερά κατά Γεωργιάδη για τον Προσωπικό Γιατρό και τα απογευματινά χειρουργεία

  • Ελισάβετ Σταύρου
Προσωπικό Γιατρό
Η υγειονομικοί της Νέας Αριστεράς εκφράζει την αντίθεσή της με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τον Προσωπικό Γιατρό.

Κατά της επιβάρυνσης των πολιτών με πρόσθετες χρεώσεις για τον Προσωπικό Γιατρό και τα απογευματινά χειρουργεία τάσσονται οι υγειονομικοί της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Με αφορμή όσα ανακοίνωσε χθες στη Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νέα Αριστερά αντιδρά και ζητά να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς του ιατρικού προσωπικού και να καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ.

«Επί το έργον πάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κατεδαφίζει κάθε στοιχείο από τη δωρεάν και καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, είτε πρόκειται για τα απογευματινά χειρουργεία, είτε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», τονίζει το δελτίο Τύπου.

«Με πρόσχημα τη δήθεν αδυναμία αύξησης στους μισθούς των γιατρών ΕΣΥ -άραγε η Ρουμανία πώς τα κατάφερε;- εγκαθιστά επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία με τιμοκατάλογο ανάλογο εκείνου των ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και των ασφαλιστικών εταιρειών. Μάλιστα η δικαιολογία που ανασύρει είναι ακόμη προκλητικότερη: δήθεν νομιμοποιεί την παραοικονομία και το επονείδιστο φακελάκι!», αναφέρει η Νέα Αριστερά σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία.

Καταγγέλει ότι το ΕΣΥ »καταρρέει ολοσχερώς» και ότι οι πολίτες καλούνται να πληρώσεις δυσβάσταχτες χρεώσεις, «για υπηρεσίες που αυτονόητα δικαιούνται δωρεάν από το δημόσιο σύστημα υγείας».

Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: 1.375 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον Προσωπικό Γιατρό

Όσον αφορά τον Προσωπικό Γιατρό, όπως αναφέρει, «μετατρέπεται πλέον σε νέο μηχανισμό οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών, αφού, ελλείψει συμβεβλημένων γιατρών, θα κατευθύνονται πλέον σε ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα αποζημιώνονται από τους ίδιους».

Το Δίκτυο Υγειονομικών της Νέας Αριστεράς αντιτίθεται σθεναρά στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, «που υπήρξε ο πυλώνας που σήκωσε το βάρος της πανδημίας, τη στιγμή που τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια κερδοσκοπούσαν ασύστολα».

Η Νέα Αριστερά, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της, διεκδικεί αξιοπρεπείς μισθούς για τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό, μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ, αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθαρές σχέσεις ανάμεσα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας.

«Καλούμε τους υγειονομικούς και την ελληνική κοινωνία να αντιταχθούν σθεναρά στα σχέδια της ΝΔ για τον Προσωπικό Γιατρό και τα απογευματινά χειρουργεία και να διεκδικήσουν ένα δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν, καθολικό και ποιοτικό, αντάξιο μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας», καταλήγει.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI