Άδωνις Γεωργιάδης: 1.375 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον Προσωπικό Γιατρό

  • Γιάννα Σουλάκη
Πρωτοβάθμια
Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Τη διεύρυνση της «δεξαμενής» μέσα από την οποία θα μπορούν να επιλέγονται παθολόγοι και γενικοί γιατροί ώστε να παίξουν τον ρόλο του Προσωπικού Γιατρού ανακοίνωσε την Τετάρτη 06/03/24, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανοίγοντας το ρόλο αυτό και στους ιδιώτες μη συμβεβλημένους γιατρούς.

Παράλληλα προκειμένου να δοθούν επιπλέον κίνητρα ώστε η Παθολογία και η Γενική ιατρική να αναδειχθούν σε ελκυστικές ειδικότητες για τους νέους γιατρούς, ανακοινώθηκε η οικονομική ενίσχυση των ειδικευόμενων με επιπλέον 30.000 ευρώ πέρα της αμοιβής τους.

Παίρνοντας τον λόγο η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εξήγγειλε ότι ο πολίτης θα έχει την επιλογή ιδιώτη προσωπικού γιατρού, αλλά θα πρέπει να επιβαρυνθεί τη δαπάνη ο ίδιος.

«Εμείς θα εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα έχουν τη δωρεάν επιλογή προσωπικού γιατρού. Αν κάποιος θέλει να επιλέξει τον ιδιωτη γιατρό, θα πρέπει να τον πληρώνει ο ίδιος ατομικά. Δεν αναγκάζουμε τους πολίτες να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Δίνουμε την επιλογή για όλους τους πολίτες να έχουν δωρεάν γιατρό. Αν κάποιος θέλει να επιλέξει τον δικό του γιατρό θα πρέπει να τον πληρώσει».

 

Δείτε την ενημέρωση ΕΔΩ

Δημιουργία 7 Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως αναμένεται να λειτουργήσουν 7 Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, στα οποία θα συμμετάσχουν μέλη ΔΕΠ (Πανεπιστημιακοί γιατροί) με εξειδίκευση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πρόσθεσε, επίσης, πως αναμένονται 1.375 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Από αυτούς:

  • οι 360 θα είναι γιατροί,
  • οι 600 νοσηλευτές,
  • οι 385 λοιπό προσωπικό
  • οι 30 μέλη ΔΕΠ

Επίσης θα δίνεται στους ειδικευόμενους γιατρούς ετήσια οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ, προκειμένου να επιλέξουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ή της Παθολογίας, καθώς είναι οι δύο ειδικότητες στις οποίες θα πρέπει να επενδύσει η χώρα μας.