Η ΝΔ κατηγορεί και πάλι τον Παύλο Πολάκη για προσβολή του κοινοβουλευτισμού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εκ μέρους μελών της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου", καταγγέλλουν μεταξύ άλλων σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, 36 βουλευτές της ΝΔ που βασικά βάλουν κατά Πολάκη!

Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να απαντήσει σε Ερώτηση για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μέσω της λίστας του ΚΕΕΛΠΝΟ, και να παραπέμψει στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης…

Στην επιστολή των βουλευτών της Ν.Δ αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να δηλώσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τα παρατηρούμενα φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μελών της κυβέρνησης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου.

Το τελευταίο κρούσμα αφορά στην προσβλητική απάντηση (αρ. πρωτ. 36705/22-06-16) του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη σε Ερωτήσεις και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Το συγκεκριμένο θέμα έχει κατ” επανάληψη απασχολήσει τόσο τη Βουλή των Ελλήνων, όσο και τη δημόσια ζωή γενικότερα με συχνές αναφορές στον Τύπο. Ο κ. Πολάκης, κατά παράβαση του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, θεώρησε σκόπιμο απλώς να παραπέμψει τους αιτούντες Βουλευτές στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης, αποφεύγοντας να απαντήσει στο σχετικό αίτημα.

Μπορεί οι προτεραιότητες του κ. Υφυπουργού να είναι οι λεκτικές επιθέσεις στον τύπο ή οι εμπρηστικές τοποθετήσεις του σε κομματικές εκδηλώσεις. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τη θεσμική υποχρέωση, έτσι όπως προκύπτει από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων, να αναφέρεται στο Σώμα με σεβασμό στο ρόλο και στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη απρεπέστατη συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη. Αποτελεί συνέχεια μίας σειράς πρακτικών που οδηγούν καθημερινά στην θεσμική υποβάθμιση της Ελληνικής Βουλής και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η κατάχρηση στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το πρωτοφανές χαμηλό ποσοστό των απαντήσεων επί επίκαιρων ερωτήσεων, η παρείσφρηση σε κάθε νομοσχέδιο μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών, η αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων λίγο πριν την ψήφισή τους με την εσφαλμένη εφαρμογή της νομοτεχνικής βελτίωσης στρεβλώνουν την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Τα παραπάνω φαινόμενα σας έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο μέσω και της από 14-06-2016 σχετικής επιστολής που σας απέστειλε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να έχει δοθεί κάποια απάντηση έως σήμερα και χωρίς να έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Με την παρούσα επιστολή ευελπιστούμε να επιτελέσετε τον υπερκομματικό σας ρόλο και με τις κατάλληλες συστάσεις σας να διακοπούν οι στρεβλές και αντικοινοβουλευτικές πρακτικές από μέλη της Κυβέρνησης που απαξιώνουν τους θεσμούς και προσβάλλουν το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

Με εκτίμηση,

Οι Βουλευτές

1. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου, Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

2. Τσιάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Καρδίτσας, Γραμματέας ΚΟ ΝΔ

3. Γεωργιάδης Άδωνις-Σπυρίδων, Βουλευτής Β” Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΝΔ

4. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισσας

5. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας

6. Βρούτσης Ιωάννης, Βουλευτής Κυκλάδων

7. Οικονόμου Βασίλης, Βουλευτής Επικρατείας

8. Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας

9. Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου

10. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας

11. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας

12. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας

13. Καραμανλή “Αννα, Βουλευτής Β” Αθηνών

14. Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β” Αθηνών

15. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης

16. Κεραμέως Νίκη, Βουλευτής Επικρατείας

17. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας

18. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Εύβοιας

19. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης

20. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου

21. Σκρέκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Τρικάλων

22. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β” Αθηνών

23. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας

24. Βλάσης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Αρκαδίας

25. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς

26. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης

27. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαϊας

28. Στύλιος Γεώργιος, Βουλευτής “Αρτας

29. Ασημακοπούλου “Αννα-Μισέλ, Βουλευτής Β” Αθηνών

30. Αραμπατζή φωτεινή, Βουλευτής Σερρών

31. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς

32. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας

33. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α” Πειραιά

34. Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Ευρυτανίας

35. Κυριαζίδης Δημήτριος, Βουλευτής Δράμας

36. Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Ηλείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν