Να πίνω ή όχι καφέ;

  • Iatropedia
Οι περισσότεροι για να ξυπνήσουν το πρωί χρειάζονται ένα φλιτζάνι καφέ. Άλλοι πάλι δεν κάνουν καμιά συζήτηση χωρίς την συνοδεία του καφέ.

Τι προσφέρει ο καφές στην υγεία μας

Μηδενίζει τις πιθανότητες

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Harvard έδειξε ότι όσοι άνδρες πίνουν μέχρι τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν ουρική αρθρίτιδα

Η ίδια έρευνα τεκμηρίωσε ότι όσοι άνδρες και γυναίκες πίνουν τέσσερα φλυτζάνια καφέ ημερησίως έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πέτρες στη χολή.

Δυναμώνει το μυαλό

Δυο φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν την ιδιότητα να βελτιώνουν την μνήμη συγκριτικά με όσους δεν έχουν αυτή την συνήθεια..

Εξάλλου άλλη έρευνα έδειξες ότι όσοι πίνουν καφέ περιορίζουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν Alzheimer.

Προσοχή στις ποσότητες

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία ενώ αν συνοδεύεται με πολλή ζάχαρη ή γάλα ή ακόμη και με διάφορα βουτήγματα μπορεί να εκτινάξει στα ύψη τις θερμίδες.

Καλές αποδόσεις

Βασικό συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη η οποία 'έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις αντοχές του ατόμου και γίνεται πιο παραγωγικό. Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση αλλά και σε άλλες δραστηριότητες που απαιτούν εγρήγορση του μυαλού και μεγάλη προσοχή.

http://www.forbes.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καφές: φίλος ή εχθρός;