Να διακόψει τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές εξετάζει ως πιθανότητα ο υπουργός Υγείας

  • Iatropedia
Επαληθεύτηκαν τα ρεπορτάζ του iatropedia.gr στα οποία επανειλλημμένως έχουμε αναφέρει ότι πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να καταργήσει τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αποκαλυπτικός ήταν ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα… Όποιος δεν έχει να πληρώσει από την τσέπη του ή δεν διαθέτει ιδιωτική ασφάλιση για να του πληρώσει τα νοσήλεια, ας πάει σε δημόσιο νοσοκομείο που είναι δωρεάν!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα έχει πιθανότατα στο άμεσο μέλλον συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές και όποιος ασφαλισμένος επιθυμεί να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική, δεν θα έχει στην διάθεσή του το «πλαφόν' των ΚΕΝ αλλά θα πληρώνει ολόκληρο το ποσό ιδιωτικά ή μέσω της ασφάλειάς του.

Αντίθετα, ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας για τις ιατρικές πράξεις που ο ασφαλισμένος αδυνατεί να βρει σε δημόσιο νοσοκομείο.

Αν αυτό τελικά συμβεί, πράγμα πολύ πιθανό, θα έχουμε άμεσες αντιδράσεις τόσο από ιδιωτικά διαγνωστικά όσο και από τις ιδιωτικές κλινικές ενώ πληθώρα κόσμου που στοιχειωδώς δύναται, θα σπεύσει να κάνει ιδιωτική ασφάλιση που να τον εξασφαλίζει την ώρα της ανάγκης.

Ας ελπίσουμε ότι πριν προχωρήσει ο κ. Κουρουμπλής τα σχέδιά του αυτά, θα έχει φροντίσει ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να είναι επαρκώς στελεχωμένα και έτοιμα να δεχτούν …ορδές κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές! Πως αντιδρούν

Έρχεται το πόρισμα για τις κλινικές που υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζει ο Βορίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν