«Μύλος» με τις συμβάσεις των παρόχων του ΕΟΠΥΥ- Η διοίκηση καθυσήχασε σήμερα ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους των παρόχων του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του υπερταμείου ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι και να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις. Σήμερα μάλιστα κορυφώθηκε η διαδικασία αυτή με ένα συλλογικό ...κάλεσμα του κ. Σωτήρη Μπερσίμη σε φορείς και μεμονωμένους που κατέκλεισαν κτήριο του Οργανισμού από τις 9 το πρωί...

Παραπάνω από 300 ήταν σήμερα το πρωί οι πάροχοι του ταμείου που πήγαν στην συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ώστε να μάθουν όσα περισσότερα μπορούσαν για τις νέες συμβάσεις.

Ο κ. Μπερσίμης τους εξήγησε αναλυτικά ποιοι είναι οι στόχοι του Οργανισμού και τι προσπαθεί η διοίκηση να επιτύχει με τις νέες συμβάσεις αλλά και τους καθησύχασε ότι τίποτα δεν θα οριστικοποιηθεί πριν συζητηθούν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις τους. Μετά την τοποθέτηση του προέδρου, συνεχίστηκε η συνάντηση με υπεύθυνους τομέων και διευθύνσεων ώστε να ενημερωθούν οι παριστάμενοι για τα τεχνικά κομμάτια της όλης διαδικασίας.

Αύριο το μεσημέρι θα συνέλθει η Υποεπιτροπή Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού (ορθοπεδικά και αναπνευστικά είδη), προϊόντα ειδικής διατροφής και ειδικής αγωγής, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν επίσης οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι. Το πρωί της ίδιας μέρας, θα συνεδριάσει η ίδια Υποεπιτροπή, με θέμα τα οπτικά είδη.

Στις 2 το μεσημέρι σήμερα εξάλλου ξεκίνησε και η έκτακτη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών που καλούνται να αποφασίσουν ποια στάση θα τηρήσουν στο αίτημα του Οργανισμού να πιστοποιηθούν κατά ISO για να μπορούν να πωλούν κάποια αναλώσιμα υλικά.