«Μπλόκο» τρόικας στο κέρδος των φαρμακοποιών! Νέες αρνητικές εξελίξεις της τελευταίας στιγμής

  • Iatropedia
Ανατροπές στα σχέδια του Μάκη Βορίδη να συγκρατήσει το μέτωπο των φαρμακοποιών φέρνουν οι νέες αντιρρήσεις των τροικανών που επιμένουν να μειωθεί το ποσοστό κέρδους του κλάδου.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλιώς τα είχε υπολογίσει και αλλιώς του ήρθαν του Μάκη Βορίδη ο οποίος επιχειρεί να αλλάξει τη γνώμη της τρόικας και να μη μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών όπως προβλέπεται στο τελευταίο μνημόνιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των δανειστών μας.

Οι τροικανοί σε μια βροχή ανταλλαγής email με τον Μάκη Βορίδη επιμένουν πως το ποσοστό κέρδους του κλάδου θα πρέπει να μειωθεί στο 15% από 20% που είναι σήμερα, κάτι που αποτελεί κόκκινο πανί για τους φαρμακοποιούς.

Οι αντιρρήσεις στην επιχειρηματολογία Βορίδη προέρχονται κυρίως από τον …αγέλαστο όπως τον χαρακτηρίζουν πολλοί, Τζουζέπε Καρόνε, ο οποίος συμμετέχει στην τρόικα ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και τα υπόλοιπα μέλη όμως των δανειστών δεν είναι θετικοί στο να διατηρηθεί το κέρδος του κλάδου κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στο team Βορίδη.

Και τα πράγματα φαίνεται ότι ανετράπησαν την τελευταία στιγμή καθώς μέχρι πρόσφατα οι τροικανοί δε φαίνονταν να έχουν αντιρρήσεις στα σχέδια της κυβέρνησης η οποία θα καθήλωνε το κέρδος περίπου στο 17,5%.

Οι δραματικές συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της άλλης πλευράς εντάθηκαν τις τελευταίες ώρες ενώ οι τροικανοί που κανονικά αναμένονται στις αρχές Ιουλίου στη χώρα μας, δε σκοπεύουν να επισκεφθούν την οδό Αριστοτέλους εάν δεν επέλθει πρωτίστως γραπτή συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

Δύο ξένοι στο ίδιο υπουργείο! Στα μαχαίρια ακόμη Βορίδης -Γρηγοράκος για τις αρμοδιότητες

Έρχονται γιατροί-ράμπο στα σχολεία! Τι ετοιμάζουν Λοβέρδος-Βορίδης

Τι θα αλλάξει ο Βορίδης στον ΕΟΠΥΥ! Τα σχέδια και οι αντιδράσεις