«Μπλόκο» ιδιωτικών κλινικών διαγνωστικών κέντρων στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

  • Iatropedia
Νέα ταλαιπωρία φαίνεται ότι έρχεται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς όλα δείχνουν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει σε επισχέσεις εξαιτίας των κουρεμάτων που θα γίνουν στα χρέη του Οργανισμού και μάλιστα αναδρομικά. Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στο πόδι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε κούρεμα των χρημάτων που τους οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ, και αναδρομικά από 1.12013.

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων προσανατολίζονται στο να «μπλοκάρουν» τον ΕΟΠΥΥ τόσο για να πιέσουν για την άμεση αποπληρωμή όσο και για να διαμαρτυρηθούν για τα κουρέματα.

Ειδικότερα αποφασίσθηκε κούρεμα στους κλινικούς ιατρούς για πράξεις που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ κατά 30% και στους εργαστηριακούς κατά 25% για ποσά άνω των 16000.

Επίσης κουρεύονται 20% οι ιδιωτικές κλινικές για ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Και οι φυσικοθεραπευτές όμως δε γλιτώνουν το κούρεμα καθώς για ποσά άνω των 8000 προβλέπεται ψαλίδισμα κατά 20%.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης οδηγεί ειδικά τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και διαγνωστικά κέντρα σε πιθανές επισχέσεις καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ο κλάδος δέχεται ένα βαρύ οικονομικό χτύπημα με συνέπειες για τη λειτουργία των μονάδων.

Οι επισχέσεις αυτές αν πραγματοποιηθούν θα έχουν τη μορφή της προσωρινής διακοπής της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος ασφαλισμένος νοσηλεύεται στον ιδιωτικό τομέα ή πραγματοποιεί εξετάσεις θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του και στη συνέχεια να διεκδικεί τα χρήματά του από τον ΕΟΠΥΥ. Κάτι που θα προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και προβλήματα στους χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι σήμερα κάνουν τις θεραπείες τους στα ιδιωτικά κέντρα.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί ότι πρόκειται για ένα μέσω πίεσης που χρησιμοποιεί ο κλάδος και δε φαίνεται να αλλάζει τα σχέδιά της. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών του ιδιωτικού τομέα της Υγείας προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγριες κόντρες για τον οικογενειακό γιατρό στον νέο ΕΟΠΥΥ! Πως θα εξετάζονται οι ασθενείς

Άδωνις: Δε θα κλείσει καμία μονάδα μέχρι τον νέο ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει σε μονάδες-προσωπικό

Ενδοκυβερνητικός πόλεμος για το 25ευρω! Γιατί διαφοροποιείται το ΠΑΣΟΚ

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν