Μπλόκο εργαζομένων στο Σισμανόγλειο! Διοικήτρια: «Περιμένουμε χρήματα»!

  • Iatropedia
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο γραφείο της διοικήτριας πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο διεκδικώντας χρήματα από δεδουλευμένες εφημερίες και νυχτερινά. «Περιμένουμε πρόσθετη χρηματοδότηση» επισημαίνει στο iatropedia η διοικήτρια του νοσοκομείου Όλγα Οικονόμου.

Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Γιατροί και εργαζόμενοι κάνουν εφημερίες και νυχτερινά αλλά δεν πληρώνονται γι αυτά.

Έτσι οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο αποφάσισαν σήμερα να δείξουν και έμπρακτα την αντίδρασή τους κάνοντας κατάληψη στο γραφείο της διοικήτριας η οποία ωστόσο απουσίαζε.

Και το πρόβλημα βέβαια έγκειται στο γενικότερο «τσεκούρωμα» που έχουν υποστεί τα κονδύλια για την Υγεία.

Όπως σημειώνει στο iatropedia η διοικήτρια Όλγα Οικονόμου: «Φυσικά και κατανοούμε το πρόβλημα των εργαζομένων γι αυτό και έχω ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ την οποία όμως ακόμα περιμένουμε διότι τα χρήματα έχουν κολλήσει στο Γενικό λογιστήριο του κράτους. Εκτός αυτού μας μείωσαν στο μισό τα χρήματα που έπρεπε να λάβουμε για αυτόν το μήνα. Και έτσι από 406.000 λάβαμε μόλις 290.000».

Σύμφωνα με την κ.Οικονόμου ο Απρίλιος και ο Μάιος πληρώθηκαν έπειτα από προσωπική παρέμβαση του υπουργού διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ούτε γι αυτούς τους μήνες.

Πάντως το πρόβλημα των μειωμένων εφημεριών και νυχτερινών έχουν φθάσει στα όρια όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ καθώς οι εργαζόμενοι έχουν πια εξαντληθεί. Άλλωστε δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται ενώ από την άλλη ειδικά οι γιατροί έχουν υποστεί ήδη κούρεμα στις αποδοχές τους κοντά στο 40%.

Δήμητρα Ευθυμιάδου