Μπλόκο από τους εργαζόμενους στο υπουργείο υγείας.Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων

  • Iatropedia
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι για το επικείμενο κλείσιμο τους.Από την άλλη μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας θα εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία για αρκετές ημέρες καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν εξαγγείλει πρόγραμμα κινητοποιήσεων με σταδιακές στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες ενώ προσανατολίζονται σε συνέχιση του αγώνα τους εξαιτίας των λουκέτων και της κινητικότητας στο ΕΣΥ. Όλο το πρόγραμμα κινητοποιήσεων

Ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία με συνέπεια να επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιιο στους γύρω δρόμους από το υπουργείο υγείας.

Οι εργαζόμενοι έχουν μπλοκάρει την είσοδο του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους καθώς διαμαρτύρονται για: «τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των υγειονομικών».

Με συνθήματα και πανό διαδηλώνουν κατά των μέτρων που προωθεί στον ευαίσθητο αυτό χώρο το υπουργείο υγείας.

Στην είσοδο του υπουργείου βρέθηκε και η υφυπουργός υγείας κ .Ζέτα Μακρή η οποία συνομίλησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων διαβεβαιώνοντας τους ότι δεν θα απολυθεί κανένας.

μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Μπαράζ κινητοποιήσεων έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00.

Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών

Και οι γιατροί

Στο μεταξύ και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προχωρά σε σειρά κινητοποιήσεων για να ανακόψει τα σχέδια της κυβέρνησης για ισοπέδωση του δημοσίου τομέα της υγείας όπως σημειώνει.

Ειδικότερα:

1. Συμμετέχει στις συγκρούσεις ανατροπής της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και οργανώνει το μπλοκ των νοσοκομειακών γιατρών στις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. και στη πορεία των συνδικάτων το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη. Η κινητοποίηση των συνδικάτων πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα συγκρουσιακή αγωνιστική πορεία διαρκείας, που θα συνενώνει συνδικάτα και κινήματα σε ένα μεγάλο λαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό κίνημα ανατροπής.

2. Συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και στην εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

3. Συντονίζει τη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ δράση της με την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΛΜΕ, τις άλλες Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία

4. Πραγματοποιεί στάση εργασίας από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη από τις 11.00 πμ έως 15.00. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

5. Συμμετέχει στην Εκδήλωση – Συναυλία που διοργανώνει η Ε.Ν.Ι.Θ. και άλλοι Φορείς στη Καλαμαριά την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη για τη διάσωση των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ΠΑΝΑΓΙΑ, ΛΟΙΜΩΔΩΝ, ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ

καμία απόλυση

Σε νέες διαβεβαιώσεις προχώρησε το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι δεν θα απολυθεί κανένας με εξαίρεση τους επίορκους ενώ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η κινητικότητα των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: