«Μπλακ άουτ» σε φαρμακεία και ιατρεία!

  • Iatropedia
Τριτοκοσμικές εικόνες καταγράφονται για άλλη μια φορά στα εφημερεύοντα φαρμακεία αλλά και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με ατελείωτες ουρές και με τον εκνευρισμό των ασθενών να έχει ξεπεράσει κάθε όριο, εξαιτίας της απεργίας των φαρμακοποιών και των γιατρών.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης δεσμεύεται ότι έως τις 5 Ιανουαρίου θα έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ προς τους φαρμακοποιούς τονίζοντας παράλληλα ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον κλάδο που ανέρχεται στα 400εκατ. ευρώ θα αποπληρωθεί στο το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Όπως εξήγησε ο κ.Τιμοσίδης στόχος του υπουργείου Υγείας είναι με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ οι οφειλές να μην υπερβαίνουν τις 40 μέρες.

Στο μεταξύ όμως χάος επικρατεί από το πρωί στα εφημερεύοντα φαρμακεία όπου οι ασφαλισμένοι αντιδρούν εντονότατα όταν οι φαρμακοποιοί τους ζητούν το σύνολο των χρημάτων των συνταγών τους καθώς από σήμερα Δευτέρα 2.1.2012 διέκοψαν την επί πιστώση χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν ή όχι.

Ο ίδιος πανικός επικρατεί και στα κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ στην πλατεία θεάτρου και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων καθώς εκατοντάδες ασφαλισμένοι που είχαν κλεισμένα ραντεβού ακυρώθηκαν χωρίς κανείς να τους έχει ειδοποιήσει.

Αιτία η απεργία που ξεκίνησαν έως και τις 5 Ιανουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και οι γιατροί του ΙΚΑ αντιδρώντας στη λειτουργία του νέου φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ.