«Μπάχαλο» με την εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό-Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε καταγγελία για λήψη αμοιβής για την εγγραφή στους καταλόγους ασθενών οικογενειακού γιατρού έκαναν από τους λογαριασμούς τους στο facebook οι ίδιοι οι γιατροί, τονίζοντας ότι όταν οι ίδιοι είχαν ζητήσει να γίνεται αυτό νόμιμα και να φορολογούνται, η πρότασή τους είχε απορριφθεί. Εκτός αυτού όμως, τα επιμέρους προβλήματα είναι πολλά...

Γράφει ο κ. Ευάγγελος Φραγκούλης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρεία Γενικής /Οικογενειακής Ιατρικής και αναπληρωτής αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ:

Οι γιατροί που υπέκυψαν και προχώρησαν στις απαξιωτικές συμβάσεις Οικογενειακών Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ ήταν δεδομένο πως θα έψαχναν για παράπλευρα οφέλη, όχι μόνο νόμιμα, αφού το συμβεβλημένοι ιατρείο υπό τους προτεινόμενους όρους είναι μη βιώσιμο…
Αντιγράφω από τοίχο συναδέλφου…

«Καινουρια μοδα και ελληνικη πατεντα… συμβεβλημενοι ιδιωτες Ο.Ι. ζητουν 10 € για εγγραφη ασθενων στο συστημα… Ας υποθεσουμε οτι καποιος απο αυτους καταφερει και εγγραψει 2250 ασθενεις Χ 10€=22250€ tax free… WAY TO GO GUYS!!! Σας βγαζω το καπελο. Μπραβο σας…»

Ένας ευφάνταστος τρόπος να ανεβάσεις την per capita αποζημίωση… Σχεδον αυτό που ζητούσαμε να γίνεται νόμιμα (με φορολόγηση μας) εμείς, με ετήσια συμμετοχή των ασφαλισμένων (από 0-25 ευρώ το έτος, αναλόγως του εισοδήματος, για πλήρη κάλυψη…).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν