Μόνο στο iatropedia: Μυστική συνάντηση Άδωνι-Λοβέρδου πρώην Γ.Γ. για το νέο ΕΟΠΥΥ! Τι συζητήθηκε

  • Iatropedia
Μια αιφνίδια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας προκάλεσε ερωτηματικά στους παροικούντες στην οδό Αριστοτέλους. Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και οι πρώην Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Υγείας και ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, συζήτησαν λεπτομερώς τις αλλαγές που έρχονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στους γιατρούς αλλά και στον Οργανισμό.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Γνώσεις αλλά και …συνενόχους στις αλλαγές, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες φαίνεται ότι αναζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.gr κάλεσε τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τους πρώην Γενικούς Γραμματείς Αντώνη Δημόπουλο, Νίκος Πολύζο, Δημήτρη Μπαλασόπουλο αλλά και τον πρώην αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Κυριάκο Σουλιώτη για να συζητήσουν όλες τις αλλαγές που σχεδιάζονται.

Ο κ.Γεωργιάδης αφού ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους (στελέχη του ΠΑΣΟΚ) για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει, ρώτησε έναν προς έναν τις απόψεις τους για το τι πρέπει να γίνει.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε στους καλεσμένους του ότι θα μετατρέψει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας γεγονός που προκάλεσε διαγωνίες από την πλευρά των προσκεκλημένων του όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia. Εκτός αυτού τους εξέθεσε το σχέδιο για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα η οποία όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει κοντά στους έξι μήνες.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος τήρησε επιφυλακτική στάση στις τοποθετήσεις Άδωνι θεωρώντας ότι οι βίαιες απολύσεις και απομακρύνσεις αποτελούν βαριά «δεξιά πολιτική» την οποία ο ίδιος δεν υιοθετεί. Να σημειωθεί ότι ο κ.Λοβέρδος ήταν ο υπουργός στη θητεία του οποίου δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πάντως σύμφωνα με πηγές στο τραπέζι έπεσε η πρόταση όσοι γιατροί πρέπει αναγκαστικά να απομακρυνθούν, να τους δοθεί η δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ όπως αντίστοιχα ισχύει σήμερα με περίπου 5000 ιδιώτες γιατρούς.

Έτσι δε θα αποκλεισθούν πλήρως από την αγορά εργασίας.

Κατά τα άλλα αλλαγές συζητήθηκαν και για το μάνατζμεντ του ΕΟΠΥΥ και όλα είναι πλέον ανοικτά ακόμη και στο θέμα της αντικατάστασης του νυν προέδρου, κάτι που άλλωστε έχει συζητηθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης ετέθη λεπτομερώς το θέμα της χρηματοδότησης του Οργανισμού καθώς και της είσπραξης των εσόδων γεγονός που αποτελεί αγκάθι για τη λειτουργία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα δεδομένα Άδωνι στις απολύσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ! Ποιοι τη γλιτώνουν

Μόνο στο iatropedia: Έρχεται πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις στο “νέο ΕΟΠΥΥ”! Τι χάνουν οι ασθενείς

Ονόματα και …διευθύνσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ στο γραφείο Άδωνι! Πότε ξεκινά το κύμα απολύσεων- κινητικότητας

Οι προύχοντες και οι πληβείοι του Ευαγγελισμού! Οι σουίτες με το wifi και τα 8κλινα με τα ράντζα (ΦΩΤΟ)