Μοναδικό event με τον chef Δημήτρη Σκαρμούτσο, στον πολυχώρο πολιτισμού «Αθηναΐς»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Dr. Schär και η Cana Laboratories γιορτάζουν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης (16 Μαΐου) διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή τo Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 από τις 17:00-21:00 στον πολυχώρο πολιτισμού «Αθηναΐς». Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την κοιλιοκάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν: μαγειρικό show με προϊόντα χωρίς γλουτένη από τον διακεκριμένο chef Δημήτρη Σκαρμούτσο, ενδιαφέρουσες διαλέξεις και επικοινωνία με το κοινό από εξειδικευμένους γιατρούς και διατροφολόγους για τη νόσο.

Στον πολυχώρο θα φιλοξενηθεί, επίσης, έκθεση φωτογραφίας «Gluten Free σπιτικό πιάτο» από την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης. Παράλληλα, η μασκότ των προϊόντων Schär, Milly θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά.
Τέλος, οι επισκέπτες θα γευτούν νόστιμες δημιουργίες και σνακ χωρίς γλουτένη από τη Dr. Schär.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο ηθοποιός, Πάρις Λύκος. Την εκδήλωση θα κλείσει η τραγουδίστρια, Έλενα Στρατηγοπούλου με το συγκρότημά της.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στο www.schaer.com/athens.

Λίγα λόγια για την κοιλιοκάκη
H κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μία χρόνια ανοσο-εξαρτώμενη φλεγμονή του λεπτού εντέρου, η οποία πυροδοτείται από την έκθεση στη γλουτένη σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Η κοιλιοκάκη πολύ συχνά είναι ασυμπτωματική και για το λόγο αυτό πολλοί αργούν να διαγνωσθούν. Βάσει στατιστικών υπολογίζεται ότι 1 στους 100-200 πάσχει από κοιλιοκάκη, ωστόσο η πλειοψηφία παραμένει αδιάγνωστη με συνέπεια να υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες της νόσου. Η νόσος μπορεί να θεραπευτεί μέσω υιοθέτησης μιας διατροφής από την οποία απουσιάζει παντελώς η γλουτένη.

Σχετικά με τη Dr. Schär
Η εταιρεία Dr. Schär εδρεύει στη Βόρειο Ιταλία και απολαμβάνει μια εξαιρετική φήμη σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως εξειδικευμένη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, ελεύθερων γλουτένης. Η εταιρεία έχει αναλάβει την ευθύνη της ανάπτυξης λύσεων για όλους εκείνους τους οποίους είναι απαραίτητη η τήρηση μιας δίαιτας, ελεύθερης γλουτένης (εντεροπάθειες από δυσανεξία στη γλουτένη, ερπητοειδής δερματίτιδα, κ.ά.) και κατέχει από την ίδρυσή της το 1922 ηγετική θέση στο χώρο της στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Σχετικά με την Cana Laboratories
H Cana Laboratories είναι μια ελληνική εταιρεία που από την ίδρυση της το 1928, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρασκευάζει και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υγείας στην ελληνική αγορά, αποτελώντας τον έμπιστο συνεργάτη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς των Φαρμακευτικών Προϊόντων, των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, της Ειδικής & Κλινικής Διατροφής, της Βρεφικής Φροντίδας, των Συμπληρωμάτων Διατροφής & Βιταμινών, των Καλλυντικών & Δερμοκαλλυντικών. Η εργοστασιακή μονάδα της Cana Laboratories διαθέτει γραμμές παραγωγής που λειτουργούν με αυστηρές προδιαγραφές και παράγουν προϊόντα ιδιαίτερων απαιτήσεων.