Μητσοτάκης στο TikTok: Έρχονται 6.500 προσλήψεις υγειονομικών στο ΕΣΥ, εντός του 2024

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε ο προγραμματισμός για 6.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ μέσα στο 2024, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω Tik Tok.

Με νέο βίντεο που ανάρτησε στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολίτες για το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανασύσταση του ΕΣΥ.

Με αφορμή ερώτηση σχετικά με τους μισθούς των γιατρών που έγινε από πολίτη στον πρωθυπουργό, μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε ο προγραμματισμός για τις προσλήψεις 6.500 γιατρών και νοσηλευτών εντός του 2024.

Επιπλέον υπενθύμισε τα μέτρα που έχει λάβει η παρούσα κυβέρνηση για την αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών:

  • Αύξηση των μισθών των γιατρών μας κατά 10%
  • Επιπλέον επίδομα σε γιατρούς ΜΕΘ και Αναισθησιολόγους κατά 400 ευρώ τον μήνα
  • Επιπλέον επίδομα 250 ευρώ το μήνα σε γιατρούς ΕΚΑΒ
  • Επιπλέον 1.800 ευρώ του μισθού για όσους μετακινούνται σε νησιά
  • Αύξηση επιδόματος επικινδυνότητας σε νοσηλευτές στα 200 ευρώ το μήνα
  • Επιπλέον 1.200 ευρώ του μισθού για μετακίνηση στα νησιά

Δείτε το σχετικό βίντεο:

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @John Rambofmm ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Τέλος ο πρωθυπουργός σημείωσε πως έρχονται γενναία οικονομικά κίνητρα για 2.500 νέους γιατρούς που θα επιλέξουν την ειδικότητα της παθολογίας ή της γενικής ιατρικής.

«Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό! Αποφασίσαμε να δώσουμε γενναία οικονομικά κίνητρα στους νέους γιατρούς μας, οι οποίοι θα επιλέξουν την παθολογία ή τη γενική ιατρική ως ειδικότητα. Θα αφορά συνολικά 2.500 νέους γιατρούς. Είναι παιδιά τα οποία σπούδασαν εδώ και τώρα θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να παραμείνουν στη χώρα μας για να υπηρετήσουν δύο ειδικότητες, την παθολογία και τη γενική ιατρική που είναι τόσο κρίσιμες για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τέλος, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για να φτιάξουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε 96 νοσοκομεία και να επισκευάσουμε συνολικά 156 κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατέληξε λέγοντας πως έρχεται νέο βίντεο που αφορά τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.