Μητσοτάκης: «Πήραμε υπηρεσίες από τους ιδιώτες και λύσαμε το πρόβλημα των ράντζων χωρίς επιβάρυνση των ασθενών»

  • Γιάννα Σουλάκη
Στο θέμα της Υγείας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρώντας την τελευταία του συνέντευξη πριν από τις εκλογές, στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο χώρος της Υγείας έχει σημαντικά θέματα -κυρίως εξαιτίας της πανδημίας- και απαιτούνται βελτιώσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής (19/5) στο Mega.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν είναι όλη η εικόνα ίδια στη δημόσια Υγεία. Ένα νοσοκομείο «πάσχει» και ένα είναι σε καλύτερη κατάσταση, τόνισε.

Παραδέχθηκε δε, πως υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στα ραντεβού και στα χειρουργεία κι αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην πανδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) υπήρξε σημαντική πρόοδος, αλλά πρέπει αυτό δεν αρκεί, καθώς αυτές θα πρέπει να είναι και στελεχωμένες με προσωπικό, όπως είπε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στην στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, αποδεχόμενος πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα.

«Στην υγεία χρειαζόμαστε 10.000 μόνιμες προσβλήψεις, πρωτίστως νοσηλευτές, αλλά και γιατρούς.  Πρέπει να βρουμε ένα τρόπο να πληρώνουμε τους γιατρούς μας καλύτερα. Γι’ αυτό δώσαμε την αύξηση 10% και θα γίνουν και άλλες βελτιώσεις», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στην πορεία της τετραετίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και εάν ο ελληνικός λαός ανανεώσει τη θητεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα υπάρχει η δυνατότητα οι γιατροί του ΕΣΥ, όταν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους στον δημόσιο τομέα, να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αντίστροφα.

Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα του ιδιωτικού τομέα, που συνέβαλλε αποφασιστικά στην καταπολέμηση του φαινομένου των ράντζων. Κι αυτό έγινε χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ασθενών, όπως είπε.

Το ίδιο συνέβη και με τις προληπτικές εξετάσεις του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». Όλες οι υπηρεσίες θα είναι πάντα δωρεάν για τους πολίτες, αλλά όχι μόνο με τη συμβολή του δημόσιου τομέα, αλλά και του ιδιωτικού.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο 1,5 εκατ. του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο θα διατεθεί για την βελτίωση των υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, αλλά και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)