ΜΗΤΕΡΑ: Νέο Τμήμα Λειτουργικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ εγκαινιάζει εξειδικευμένο Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός, με στόχο την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών με λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα στη μύτη.

Εφαρμόζοντας τις πλέον εξελιγμένες κι αναγνωρισμένες τεχνικές διεθνώς, το εν λόγω Τμήμα του ΜΗΤΕΡΑ είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση περιστατικών αποκατάστασης ρινός σε ενήλικες, καθώς και συγγενών προβλημάτων ρινός σε παιδιά και εφήβους.

Συγκεκριμένα, στο Tμήμα αντιμετωπίζονται περιστατικά με δυσχέρεια ρινικής αναπνοής, γίνεται μελέτη και αποκατάσταση της ανεπάρκειας  ρινικών βαλβίδων με όλες τις σύγχρονες τεχνικές συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μοσχευμάτων, ενώ γίνονται παράλληλα και επανορθωτικές επεμβάσεις ρινικού διαφράγματος από τραύμα ή από προηγούμενη επέμβαση. Το Τμήμα εξειδικεύεται, επιπλέον, στην επανορθωτική ρινοπλαστική για τη διόρθωση αισθητικών παραμορφώσεων της μύτης σε ασθενείς με εκ γενετής ή μετατραυματικές δυσμορφίες.

Όπως δηλώνει η Διευθύντρια του Τμήματος, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με εξειδίκευση στη ρινοπλαστική, κα Αργυρώ Κυπραίου «Η φιλοσοφία και οι τεχνικές της επανορθωτικής ρινοχειρουργικής έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και οδηγούν σε άριστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα. Έτσι, ο εξειδικευμένος χειρουργός μπορεί με ασφάλεια να αντιμετωπίσει τα μετατραυματικά, ιατρογενή ή ογκολογικά προβλήματα, τις μικρές ή μεγάλες δυσμορφίες στη μύτη και να δώσει αισιοδοξία σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις χωρίς στόχο. Παρότι οι επεμβάσεις επανορθωτικής χειρουργικής ρινός απαιτούν “λεπτό” χειρισμό και είναι χρονοβόρες,  είναι τελείως ανώδυνες και γίνονται με βραχεία νοσηλεία του ασθενούς».