Μυστικά για ακόμη πιο λευκά δόντια!

  • Iatropedia
Ποιος ή ποια δεν επιθυμεί να έχει το λαμπερό χαμόγελο των σταρ του Χόλιγουντ; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να το αποκτήσετε!

Μην ξεχνάτε καθημερινή συντήρηση

Μια απλή στρατηγική μπορεί να σας βοηθήσει στη διατήρηση των λευκών δοντιών: Βούρτσισμα τουλάχιστον δύο φορές και οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά ημερησίως.

Ακόμα καλύτερα είναι να τα βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα και σνακ. Το βούρτσισμα βοηθάει στην πρόληψη λεκέδων και στην εμφάνιση των κίτρινων δοντιών, ειδικά στη γραμμή των ούλων.

Ένοχα κάποια φάρμακα

Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων όπως ορισμένα αντιβιοτικά, αντιισταμινικά, αντιψυχωσικά φάρμακα και φάρμακα πίεσης του αίματος μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια.

Λεκιάζουν τα δόντια;

Μελέτη ενώ βρήκε ότι όλα τα ζαχαρούχα ποτά είναι κακό για τα δόντια, κάποια ενεργειακά αθλητικά ποτά μπορεί να είναι χειρότερα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποτά αυτά μπορεί να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών μετά από μακροχρόνια χρήση.

Για την αποφυγή της διάβρωσης των δοντιών:

Μην πιείτε αυτά τα ποτά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό όταν τελειώσετε το πόσιμο.

Τρόφιμα που λεκιάζουν τα δόντια

Το βαθύ χρώμα από μούρα, γκρανπερι και άλλα μπορεί να αφήσουν το χρώμα τους στα δόντια.

Σκεφτείτε τι πίνετε

Μπορούν να περμε αντιοξειδίχουν αντιοξωδοτικά που καταπολεμούν τη νόσο, αλλά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, χυμό cranberry, ή ένας χυμός σταφυλιού λεκιάζει τα δόντια εύκολα. ι.

Μερικά κοινά τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό των δοντιών. Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να δείτε εάν ένα τρόφιμο μπορεί να λεκιάσει τα δόντια είναι σε υπαιτιότητά του: Ό, τι μπορεί να λεκιάσει ένα λευκό βαμβακερό T-shirt μπορεί να λεκιάσει και τα δόντια, λένε οι οδοντίατροι.

Κάπνισμα

Δεν είναι μόνο κακό για την υγεία σας αλλά το κάπνισμα είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς.

πηγή:http://www.webmd.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν