Μοιράζει …ρευστό ο ΕΟΠΥΥ! Πόσα και ποιοι εισπράττουν από τα χρέη του Οργανισμού

  • Iatropedia
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του παρελθόντος αρχίζει σταδιακά να αποπληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ελέω τρόικας. Έτσι Φαρμακευτικές εταιρείες, γιατροί και άλλου προμηθευτές θα εισπράξουν μέρος των οφειλών έως το τέλος του 2011.

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας το μήνα Νοέμβριο οι πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και 31.12.2011 των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης των οποίων οι κλάδοι Υγείας εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, είναι οι ακόλουθες:

Οι πληρωμές αφορούν σε φαρμακευτικές εταιρείες, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτές, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης, ιδιωτικές και ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης κλπ

Όπως επισημαίνει ο κ.Μπέζας: «Συνολικά έως το τέλος Νοεμβρίου η ληφθείσα χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται σε 1.423.185.022 € εκ των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα συνολικού ύψους 1.052.324.543 € και από αυτά έχουν εξοφληθεί εντάλματα συνολικού ύψους 989.463.168 €. Δηλαδή, έχει ενταλματοποιηθεί το 74% της ληφθείσας χρηματοδότησης και έχει πληρωθεί το 69,5%».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ λόγω κατάρρευσης ΕΟΠΥΥ! Πόσο φθάνει η αναμονή

Έρχεται εορταστικό σαφάρι ελέγχων για το κάπνισμα! Επείγουσα εγκύκλιος

Απολύσεις μέσω …προσλήψεων! Το “τυράκι” Άδωνι στους γιατρούς

Παγώνει για λίγο η κινητικότητα στα Ψυχιατρεία λόγω ΕΟΠΥΥ! Σε αναμονή οι εργαζόμενοι